Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Marina americană începe manevre în Arctica

Armata americană efectuează manevre care vor dura o lună de zile în Alaska, împotriva pericolului crescând pe care îl reprezintă Rusia şi China în regiunea arctică.

Rusia şi China încearcă să implementeze programul de dominaţie al Beijing-ului, intitulat Belt and Road – Centura şi Drumul – în Arctica, prin dezvoltarea de noi rute de transport care sunt acum mai accesibile datorită încălzirii globale.

Varianta arctică a proiectului chinez se numeşte „Drumul Polar al Mătăsii”. Iniţiativa de proiectare a dominaţiei aparţine Chinei, dar cum Beijing-ul nu face parte din Consiliul Arctic, are nevoie de Rusia pentru a-şi urmări interesele în regiune.

Intenţia Statelor Unite este de a se opune proiectului prin militarizarea Regiunii Arctice şi prin exerciţii de război, pentru a descuraja cele două ţări de la navigarea cu nave comerciale şi militare prin zonă.

Cea mai recentă evoluţie a constat în planificarea de manevre numită Arctic Expeditionary Capability Exercise (AECE) 2019, care se desfăşoară în regiunea Insulelor Aleutine, Alaska de Sud şi California în perioada 1 – 28 septembrie.

Peste 3.000 de ofiţeri ai Navy şi ai Marine Corps vor participa la exerciţiu, alături de zeci de nave, elicoptere, avioane şi vehicule terestre.

Se preconizează că regiunea Arctică nu va deveni, în următorii ani, o regiune de cooperare între cele trei mai puteri, ci mai degrabă o zonă a confruntării…

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42348

Postat de pe 7 sept. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php