Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Proiect de lege: Până la 10 ani de închisoare pentru promovarea doctrinelor antițigăniste

Mai mulți deputați PSD și minorități au depus  în Parlament un proiect legislativ care prevede închisoare de la 3 luni la 10 ani pentru promovarea doctrinelor antițigăniste, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, proiectul stipulează următoarele: „constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antițigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”.
„Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri antițigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antițigăniste”, prevede proiectul legislativ.
Inițiatorii motivează că această propunere legislativă este necesară deoarece „doctrinele anti-rrome” nu au putut fi combătute prin actuala legislație. Totodată, precizează inițiatorii, „promovarea luptei împotriva antițigănismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranței, discriminării, rasismului, xenofobiei”.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42358

Postat de pe 7 sept. 2019. Catalogat ca Politică. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Proiect de lege: Până la 10 ani de închisoare pentru promovarea doctrinelor antițigăniste”

 1. Dar promopvarea si practicarea tiganismelor impotriva romanilor si a poporului roman si chiar impotriva statului cum se va aprecia,ca fiind morale sau criminale?Tiganii din Romania au fost feriti ,in toata istoria lor pe acest teritoriu,de ura si batjocura.dar ca orice fiinta umana care nu-si respecta aproapele a fost admonestata de opinia publica,fara ocolisuri,pe romaneste.Romania a avut si are tigani de geniu si tigani care au marcat renumele lor in rusine si jena.Nimeni nu este vinovat de asta ci doar istoria societatii face aprecieri.Ei sant minoritari in Romania asa cum sant si evreii,dar ei au practicat o organizare sociala in afara legilor statului roman,ca si evreii.Alte minoritati nationale nu-si manifesta nationalitatea in acest mod ilegal.Iar acum ceste doua natiuni sant pe cale de inlocuire a poporului roman cu neamurile acestora.Daca e bine pentru fiinta umana,in general,nici o problema,dar daca acestea vor sfarsii inntr-o fundatura a lumii umane cine raspunde in fata istoriei trecute si viitoare?

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php