Juncker se plânge că nu are avion privat nici locuință de serviciu

0 442

Jean-Claude Juncker s-a plâns că nu are o casă impresionantă sau un avion disponibil pentru el ca președinte al Comisiei Europene, potrivit Breitbart News

Juncker, care câștigă de două ori salariul primului ministru britanic, a vorbit într-un interviu amănunțit cu tabloidul german Bild, în care și-a exprimat frustrarea că nu are aceleași privilegii ca șefii de stat, cum ar fi președintele S.U.A.

Eurocratul s-a plâns că „Președintele Comisiei nu are reședință. Locuiesc într-un apartament de hotel de 50 de metri pătrați, pentru 3.250 de euro [/ £ 2.880 / 3.660 dolari pe lună].”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk nu are, de asemenea, nici o reședință.”

Juncker a adăugat  că, în schimb, secretarul general al NATO a locuiește într-o „casă impunătoare” și că „toți ambasadorii au și reședințe – îi cunosc pe mulți”. Președintele Comisiei Europene, care își încheie mandatul de cinci ani în noiembrie, s-a plâns că „cea mai mare problemă a fost că nu am putut invita pe cineva acasă. Nu pot să vorbesc cu vizitatorii oficiali care stând pe patul meu!”

„Pe de altă parte, când am zburat să-i vizitez cu avionul comercial, am fost întotdeauna invitat la reședințele lor private”.

În ceea ce privește faptul că nu are propriul său avion privat, eurocratul și-a reamintit: „Când vorbeam cu Donald Trump, mă uitam constant la ceas, ca să nu ratez zborul spre casă. Trump spunea în continuu: „Avionul tău poate să aștepte!” El nu și-a dat seama că nu aveam propriul avion „.Nu este prima dată când Juncker s-a plâns că nu are propriul avion privat. În 2014, în timpul campaniei sale de a deveni președinte al Comisiei, el a spus: „Americanii au Air Force One. Eu nu. Dar tot fac campanie în întreaga Europă! ”

Juncker a folosit avioane private pentru aproape jumătate din vizitele oficiale de anul trecut, potrivit NY Times, cu călătorii de până la 32.000 de lire sterline fiecare. Comentariile sale vin în ciuda faptului că UE însăși interzice așa-numitele „taxiuri aeriene”, cu excepția cazului în care nu există alte opțiuni de călătorie disponibile.În 2009, cancelarul german Angela Merkel a blocat numirea lui Juncker în funcția de președinte al Consiliului European pe baza faptului că a solicitat o reședință somptuoasă și un avion personal.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php