Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Criza venezueleană: cel puţin șapte morţi în urma suprimării violente a protestelor stradale

Cel puţin şapte persoane au fost ucise în timpul tulburărilor din Venezuela după protestele izbucnite în masă împotriva preşedintelui ţării sud-americane, Nicolas Maduro. Forţele pro-Maduro au folosit muniţie reală împotriva mulţimii de manifestanţi.

Sute de mii de manifestanţi au ieşit pe străzi în diverse oraşe ale ţării în încercarea de a-l detrona pe liderul socialist, care încearcă să rămână la putere pe fondul unei crize politice şi economice, potrivit publicaţiei The Independent.

Juan Guaido, noul lider al Adunării Naţionale controlată de opoziţie, s-a autodeclarat preşedinte interimar al ţării în timp ce se adresa, miercuri, susţinătorilor săi în capitala Caracas.

Protestele au fost organizate de o opoziţie proaspăt revigorată şi au coincis cu aniversarea ultimei dictaturi militare din Venezuela în 1958.

Tensiunile s-au amplificat de când Maduro a fost investit oficial la 10 ianuarie pentru un nou mandat prezidenţial de şase ani, victorie obţinută după nişte alegeri în mare parte boicotate şi descrise de câteva guverne străine ca fiind formală.

Guido a promis că va crea un guvern de tranziţie până când vor putea fi organizarea alegeri legitime, o mişcare despre care a precizat că este singura cale pentru a pune capăt “dictaturii” din Venezuela, ţară din care în ultimii patru ani au fugit milioane de oameni pentru a scăpa de hiperinflaţie, lipsurile cronice de alimente, produse de bază şi medicamente…

 

sursa Epoch Times

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=38051

Postat de pe 25 ian. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Criza venezueleană: cel puţin șapte morţi în urma suprimării violente a protestelor stradale”

 1. Ionut Moraru

  A venit randul Venezuelei sa i se fure petrolul si sa i se „implementeze democratia”. Va fi o democratie minunata dupa ce isi vor pune dictatorul lor americanii. La fel cum e in Libia, Irak, Afganistan, Egipt si toate celelalte tari in care americanii si europenii „au exportat democratia”.
  Curios este ca nimeni nu plange de grija dictaturii din Arabia Saudita. Sau de masacrarea palestinienilor de catre „democratia evreiasca”. Sau poate ca exista dictatori buni si dictatori rai? Aia buni sunt cei ce-si dau petrolul si cocaina americanilor, aia rai sunt cei care vor sa fie independenti.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php