Istoricul Marius Oprea: Avem de-a face cu o „predare de ștafetă“ de la fosta Securitate la noua Securitate, de la părinți către copii.

2 475

Acum foștii securiști au șepci de baseball cu „Red Bull“ și pentru ei moneda de referință e euro, nu leul

Istoricul Marius Oprea: Avem de-a face cu o „predare de ștafetă“ de la fosta Securitate la noua Securitate, de la părinți către copii. Acum foștii securiști au șepci de baseball cu „Red Bull“ și pentru ei moneda de referință e euro, nu leul

storicul Marius Oprea, autorul celebrei cărți „Moștenitorii Securității”, spune că fiii și fiicele foștilor securiști au preluat sistemul părinților lor și îl duc mai departe.
„ Se vorbește mult despre faptul că vinovăția părinților nu trebuie să cadă asupra copiilor. Perfect de acord, dar aici nu mai vorbim de vinovăție, de legătura cu faptele comise de părinții-torționari, ci de preluarea sistemului de putere și relații, de banii negri realizați de părinții securiști și activiști, și de pozițiile asigurate de aceștia copiilor – de la studiile în străinătate, plătite (ca în cazul secretarului PLUS Adrian Iordache) cu bani rezultați din acțiuni de contrabandă. Și de mușamalizarea unor fapte reprobabile ale copiilor, de către părinții ajunși în sistemul de putere. În cazul familiei Iordache, aceasta pare a fi o practică curentă. De pildă, Iulia Iordache (cofondator/vicepreședinte PLUS și soția lui Adrian Iordache,  secretar general PLUS) este fiica lui Bugaru Constantin, fost ofițer de Securitate din Drobeta Turnu Severin.
Acesta, care din câte  știu are certificat de colaborator-agent al Securității de la CNSAS, a fost, rând pe rând, director la Electrica Mehedinți, adjunct la Hidroelectrica și traseist politic PSDR-PDL-PNL-PSD, dar, ca și Iordache senior, a adus prejudicii statului român în sume greu de estimat, prin comisioane încasate de la diferite firme, pentru acordarea de contracte supraevaluate, și este posesorul mai multor apartamente în București și în Timișoara, al unor terenuri pe Clisura Dunării ș.a. Ca și soțul său Adrian, Iulia Iordache, fata securistului Bugaru și vicepreședinta PLUS, a fost în 2002 protagonista unui accident grav, urmat de spitalizare vreme de câteva săptămâni a victimelor. Fostul securist Constantin Bugaru, tatăl vicepreședintei partidului PLUS, a mușamalizat cazul la Poliția Mehedinți și la Spitalul Municipal, plătind daune generoase victimelor, care nu au depus plângere penală. De fapt, despre asta este vorba. Să nu vă închipuiți că sunt cazuri izolate. Copiii securiștilor și ai foștilor activiști care au făcut carieră politică sau în administrație în timpul regimului Iliescu s-au bucurat de aceleași avantaje ca și copiii nomenclaturiștilor de odinioară și, iată-i acum intrând în servicii secrete, în administrație sau politică drept „oameni curați”, deși nu se dovedesc departe de mentalitatea părinților, ale căror averi, dar și mentalitate le moștenesc.
Acum a venit vremea lor. Ei trebuie să-și țină la adăpost părinții și trecutul lor, prin construirea unui „braț de acoperire” politic. Problema nu rezidă în vinovăție, ci în continuitate. Avem de-a face cu o „predare de ștafetă” de la fosta Securitate la noua Securitate, de la părinți către copii, în perpetuarea aceluiași sistem. Și culmea e că tocmai ei, „copiii sistemului”, cu studii în străinătate, „curați și spălați”, au preluat și capitalizat lupta împotriva „ciumei roșii””, a spus Marius Oprea într-un interviu acordat României Libere.
Marius Oprea susține că securiștii sunt principalii beneficiari ai tranziției și au adoptat cu repeziciune ideologia globalistă pentru că moneda lor curentă nu este leul, ci euro.
„Este un numitor comun aici, o predare de ștafetă, cum am mai spus. Acum foștii securiști au șepci de baseball cu „Red Bull” și pentru ei moneda curentă nu e leul, ci euro. Sunt primii beneficiari ai acestei lungi și tulburi tranziții și au avut întotdeauna instinctul de a se înclina după cum bate vântul. Ei nu au avut, prin natura meseriei, convingeri morale puternice. Când te-ai decis să intri în Securitate, l-ai lăsat la ușă pe Dumnezeu. Și prin asta, adevărul, binele, dreptatea. Ce să le mai ceri tocmai constanță, lor ori odraslelor, în privința convingerilor politice?”, s-a întrebat Oprea.
2 Comments
  1. IO...gerules says

    Adevarat.E o predare de stafeta nelimitata a acestor personaje care au simulat ca apara tara romanilor din umbra,mai ales preponderent,pe filiera evreiasca.Evreii din securitatea Romaniei,inca de pe vremea Domnitorului Alex.Ion Cuza,trecand prin perioada nefastului Carol II,tatal imberbului Mihaita,continuand cu tripletul guvernamental Ana Pauker,Vasile Luca si Teohari Georgecu,pana la lovitura de stat fatala data Romaniei in’89,s-au afirmat in atacarea Romaniei pe fata sau cu nume schimbate pefect romanesti(asa cum bine zicea cineva ca astia procedeaza ca banditii vestului salbatic,isi pun cagula pe muian sa nu-i recunoasca nimen)i,ei si-au schimbat numele devenind romani sadea,nerecunoascuti de naivitatea sarmanilor romani.Si nu fac altceva decat rup cat se poate de crud din trupul Romaniei si din poporul acesteia..Astazi nici nu mai vorbim,Romania este plina de acesti purtatori de stafeta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php