Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Salvini: Polonia şi Italia vor face parte din “noua primăvară europeană”

Vicepremierul italian… Matteo Salvini s-a aflat miercuri în Varşovia pentru a discuta cu liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, despre formarea unei alianţe eurosceptice

“Polonia şi Italia vor face parte din noua primăvară europeană, din renaşterea valorilor europene”, a declarat Salvini reporterilor la o conferinţă de presă ţinută împreună cu ministrul polonez de Interne, Joachim Brudzinski.

“Europa care se va materializa în luna iunie (după alegerile în Parlamentul European din mai) ne va conduce pe toţi, comparativ cu cea de astăzi, care este guvernată de birocraţi”.

Salvini a mai afirmat că doreşte ca Polonia şi Italia să conlucreze pentru o nouă Europa.

Printre obiectivele propuse de alianţă este unificarea euroscepticilor de pe continent înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

Kaczynski, care conduce partidul Lege şi Justiţie (PiS) ce guvernează Polonia, a avut dispute cu Bruxelles-ul pe o serie de probleme şi a afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să nu se mai amestece în problemele ţării sale, potrivit Reuters.

Alegerile din UE par tot mai mult să devină un teren de luptă esenţial între grupuri liberale şi pro-UE şi euroscepticii …, conduşi de Salvini…

Salvini a susţinut că alegerile din UE sunt vitale pentru crearea unui bloc “reformist” care ar putea revizui instituţiile din Bruxelles din interior, a adăugat Reuters.

Salvini, care conduce partidul anti-imigraţie Liga, i-a învinuit deseori pe europarlamentari că au permis ca această criză a refugiaţilor să scape de sub control…

 

 

sursa: Epoch Times

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=37871

Postat de pe 12 ian. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Salvini: Polonia şi Italia vor face parte din “noua primăvară europeană””

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php