Copiii din Grecia își pot schimba genul. Biserica Greciei: „Suntem în ajunul domniei lui Antihrist!”

1 616

Într-o mișcare care i-a întristat  și  dezgustat pe mulți, parlamentul grec a votat ieri (10. 10. 2017) să adopte proiectul de lege „Cu privire la recunoașterea legală a identității de gen”, care permite oricărei persoane de 15 ani și mai mult să își schimbe în mod legal sexul, chiar și fără examinări medicale, cu o scrisoare către autoritățile competente, relatează AgionOros.

Proiectul de lege a iscat o furtună de proteste în societatea greacă și în Biserică, după ce a fost acceptat anterior la prima lectură.

Decizia de a adopta în totalitate proiectul de lege a fost raportată sub presiunea creditorilor europeni. Înainte de această ultimă mișcare, legislația greacă nu era în conformitate cu așa-numitul „standard european”.

Într-un vot prin apel nominal, peste 148 de deputați au votat în favoarea lor și 124 împotrivă, 13 abținându-se. În total, 285 dintre cei 300 de deputați au votat. Deși proiectul de lege a fost votat, votul reprezintă prima dată când actualul guvern nu a reușit să obțină majoritatea voturilor, în ciuda faptului că coaliția de guvernământ are 153 deputați. 140 dintre cei 144 de deputați ai Syriza au votat în favoarea lor.

Majoritatea deputaților din partidul de opoziție – din Noua Democrație, Golden Dawn (Zori Aurii), Partidul Comunist din Grecia, Uniunea Centristului și Grecii independenți (cei din urmă fiind incluși în coaliția de guvernământ) – au refuzat să susțină proiectul de lege.

Liderul Uniunii Centristilor, Vassilis Leventis, a răspuns că Grecia s-a prăbușit într-o perioadă de anomalie.

„Premierul Tsipras a împins interesele unui grup mic, despre care cred că este bolnav psihic. Pentru ca o persoană să-și schimbe sexul dat – este anormal „, a spus Leventis. Adresându-se guvernului, el a spus: „Doar 35% din votanți v-au votat. Cine vă credeti? Dictatori, care pot ignora opinia Bisericii și poporului? „

Deputatul Partidului Zori Aurii, Ilias Kasidiaris, a subliniat, de asemenea, rolul Bisericii în criza actuală: „Călugării Athoniti ne-au chemat să luptăm. Vom fi atenți la apelul lor și vom rezista. După cum se spune în declarația Comunității Sacre din Mt. Athos: Dacă nu rezistăm, strămoșii noștri se vor ridica din mormintele lor. Chemăm Biserica să conducă protestele și sunt gata să o susțină în orice fel. „

Apelând pe toți deputații să respingă proiectul de lege  Athonitii au declarat: „În legătură cu proiectul de lege, suntem îngroziți de neliniște față de ceea ce ne pregătește viitorul. Este cu adevărat permis în patria noastră ortodoxă să sfideze în mod legal și flagrant Legea divină? „

Între timp, în lege sa dovedit a fi și mai puțin popular ca noile impozite în societatea greacă. Potrivit unui sondaj efectuat cu doar câteva zile înainte de vot, 71,7% dintre respondenți s-au opus posibilității de schimbare a sexului pentru minori. Chiar și tinerii înșiși simt în mare măsură că varsta de 15 ani este prea fragedă pentru a lua o astfel de decizie uriașă, au arătat sondaje efectuate în mai multe orașe grecești.

Desigur, Sinodul grec în ansamblul său, precum și un număr de ierarhi  au vorbit împotriva legii blasfemiatoare. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Grece a cerut tuturor deputaților din Parlamentul grec să respingă proiectul de lege transgender, subliniind că legea „este îndreptată împotriva instituției familiei și distruge identitatea persoanei umane”.

Ierarhia bisericii grecesti crede ca „asa-numita elita politica, demonstrand ingustimea  si provincialismul lor, sunt ca maimutele, copiind succesiv totul din tarile cu o istorie, traditii si morale diferite”.

Criticând noua lege, Mitropolitul Ieremia de Gortyna întreabă: „De ce autoritățile au impus această lege murdară asupra noastră, când națiunea a respins-o? Nu este o dictatură? ” Potrivit legii grecești, mitropolitul a continuat să spună că ar fi trebuit să aibă loc un referendum.

„Dar răul a fost comis, legea adoptată.  Cu adoptarea unor astfel de legi, statul grec merge pe calea decăderii a altor popoare. Păcatul a urcat pe tron ​​și conduce. Suntem în ajunul domniei lui Antihrist „, a avertizat el.

Dar predicând Evanghelia lui Hristos, a continuat: „Dar nu vă temeți, biruitor va fi în cele din urmă Domnul nostru Iisus Hristos”.

 

orthochristian.com

1 Comment
  1. calin eugen says

    Qf, Doamne, ce se intampla in Grecia ?…(si nu numai…)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php