Administrația Trump va acționa în JUSTIȚIE universitățile care îi DISCRIMINEAZĂ pe ALBI

0 404

Experții lui Trump pregătesc un proiect prin care să combată discriminarea pozitivă pe care universitățile americane o practică regulat.

Februarie 2017: studenți de la Universitatea Berkeley protestează împotriva unei conferințe a militantului coonservator Milo Yiannopoulos

 

Administrația Trump vrea ca Divizia pentru Drepturi Civile din cadrul Departamentului de Justiție să investigheze și să acționeze în justiție universitățile ale căror politici de admitere îi defavorizează pe candidații albi, scrie New York Times.

Potrivit unui document intern al administrației, ajuns în posesia redacției, Divizia pentru Drepturi Civile caută avocați interesați să lucreze la un nou proiect privind „investigarea și posibilele litigii privind discriminarea intenționată pe criterii rasiale la admiterea în colegii și universități”.

Deși documentul nu precizează explicit o rasă anume care riscă să fie devaforizată, însă New York Times, un ziar ostil în mod fățiș administrației Trump, afirmă că expresia „discriminarea intenționată pe criterii rasiale”, folosită de documentul citat, „lovește în inima programelor destinate să promoveze mai mulți studenți membri ai minorităților în campusurile universitare”.

Ziarul american adaugă că sprijinitori și critici ai proiectului sunt unanimi în a recunoaște că acesta vizează discriminarea pozitivă de care se bucură în mod sistematic, mai ales în ultimii zece ani, candidații de culoare sau latino din partea universităților americane.

New York Times amintește că, după ce George W. Bush „a încălcat regulamentele de angajare” ale Diviziei pentru Drepturi Civile, „umplând-o” cu conservatori, Barack Obama are „meritul”, începând din 2009, de a fi „revitalizat agenția”, angajând mulți „avocați cu experiență” care au lucrat cu „organizații pentru drepturile civile cu orientare liberală”.

Dacă va fi aplicat, noul proiect al administrației Trump va deschide un nou front al conservatorilor americani împotriva Corectitudinii Politice și a „marxizării” societății.

 

sursa: Evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php