Institutul Elie Wiesel lovit în moalele capului de un ziar evreiesc din SUA care spune că pentru Pogromul de la Iași și-au asumat responsabilitatea GERMANII, în 1959

2 678

Cotidianul.ro: Redacţia publicaţiei americane Jewish Telegraphic Agency ne-a trimis un document excepţional care redeschide cazul „Pogromului de la Iaşi“. Este vorba despre buletinul zilnic de ştiri (Daily News Bulletin) din ziua de 24 august 1959, în care există ştirea că guvernul Germaniei de Vest îşi asumă responsabilitatea pentru Pogromul de la Iaşi şi acceptă să plătească despăgubiri familiilor de evrei ucişi.

Ce conţine acest document excepţional pe care ni l-a trimis ziarul Jewish Telegraphic Agency din SUA? Iată documentul primit prin amabilitatea colegilor de la „Jewish Telegraphic Agency”, care redeschide discuţia despre „Pogromul de la Iaşi” din iunie 1941:

În traducere, ştirea de pe fluxul din ziua de 24 august 1959 al publicaţiei Jewish Telegraphic Agency spune următoarele: „IERUSALIM, Aug. 23 (JTA) – Guvernul Germaniei de Vest acceptă să plătească compensaţia către familiile şi persoanele ucise de Nazişti în timpul pogromului din Iaşi, România, în iunie, 1941, au dezvăluit astăzi surse ale Ministerului de Finanţe.

Acordul acoperă, de asemenea, plata unei compensaţii către moştenitorii evreilor ucişi în trenurile morţii din lagărele din Iaşi. Cu toate acestea, autorităţile din Bonn au declarat că refuză să-şi asume responsabilitatea pentru toate cazurile de persecuţie a evreilor în timpul ocupaţiei naziste a României“.

Am verificat autenticitatea acestui document excepţional şi ea este incontestabilă! Pornind de la acest document, cercetătorii şi istoricii nu au acum de făcut decît să scoată din arhivele Germaniei declaraţiile oficiale şi toate documentele care au stat la baza lor, astfel încît controversata problemă a „Pogromului de la Iaşi“ să fie pe deplin lămurită strict în lumina adevărului istoric!

Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că Jewish Telegraphic Agency este una dintre cele mai cunoscute publicaţii evreieşti din lume, a cărei apariţie neîntreruptă datează încă din anul 1917, împlinind în acest an un secol de prezenţă publică!

Varianta Institutului „Elie Wiesel“

alexandru florian 0În România, mai ales după 1989, s-a acreditat ideea că DOAR românii se fac vinovaţi de „Pogromul de la Iaşi“, orice altă teorie fiind considerată în mod bizar ca fiind negarea holocaustului, în general! Totul a culminat cu organizarea de către Institutul „Elie Wiesel“ a unui set de manifestări „ştiinţifice“ la Iaşi, între 28 şi 30 iunie 2006, în colaborare cu Centrul de Istorie a Evreilor şi Ebraistică al Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi şi cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Comunitatea Evreilor din Iaşi, având sprijinul financiar al Guvernului României, la care au participat Claudiu Săftoiu, consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe în guvernul Tăriceanu.

La sfîrşitul acestor manifestări, Institutul „Elie Wiesel“ a publicat volumul „Pogromul de la Iaşi (28-30 iunie 1941) – prologul Holocaustului din România“, apărut la Editura Polirom în 2006, care adună comunicatele prezentate în cadrul unei sesiuni ştiinţifice. (În acest context, Jean Ancel, cercetător la Yad Vashem, Israel, îi face pe români vinovați exclusivi pentru progromul de la Iași, ignorând faptul că Iașiul, în acea vreme, era un oraș aproape ocupat de ARMATA GERMANĂ!!! – n.n.)

„Interogatoriul“ lui Ion Antonescu

Două fragmente din „Interogatoriul“ lui Ion Antonescu, în timpul procesului din 6 mai 1946, trebuie puse în paralel cu opinia lui Jean Ancel (cercetător evreu citat de Institutul Elie Wiesel), potrivit căreia doar jandarmii români sînt cei care au tras în evreii din „trenul morţii“:

„Ion Antonescu: [După pogrom] eu m-am dus la Iași și am vorbit cu comandantul general german, pentru că Iașul era atuncea în zonă militară germană, acolo operau trupele germane și era și zona de front și tot Iașul era ocupat de germani, de trupele care trebuiau să treacă Prutul. Și atuncea m-am dus la Iași și am vorbit cu generalul german și i-am spus: «Dacă se mai repetă acest lucru, dau telegramă Führerului și las comanda frontului». Și atunci, generalul german mi-a spus: «Vă asigur, domnule general, că nu se va mai întâmpla». […]

de Ion Spânu

Citește tot articolul aici: Cotidianul.ro

via Cunoaște Lumea

2 Comments
  1. Dacul Liber says

    Se aude tovarase Feinstein?

  2. Mihai Melnic says

    Adevarul spus despre Holocaust pe jumatate,minicuna ramine!
    Holocaustul are doua fete, Holocaustul impotriva poporului evreu si Holocaustul provocat de evrei impotriva altor popoare!
    Sa pomenim aici numai cateva din crimele impotriva umanitati savarsite de catre reprezentantii poporul evreu:
    1) Reprezentantii poporului evreu se fac vinoiveti de infiintarea primelor Internationale si Cominterne, vinovate de raspindirea Ciumei Rosii pe toata planeta, cit si de milioanele de jertfe omenesti in toata lumea. Consultati arhivele.
    2) Revolutia bolsevica din Rusia a fost gandita si executata preponderent de catre evrei, consultati arhivele ca sa Va convingeti.
    3) Teroarea bolsevica, comunista si sovietica pe teritoriul Romaniei, inclusiv a Basarabiei si actualului teritoriu al Republicii Moldova, a fost savirsita tot preponderent de evrei, consultati arhivele. Troicele rusesti care au condamnat sute de mii de consangeni de-ai nostri la moarte, preponderent au fost alcatuite din evrei!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php