Situație fără precedent în România! Val de migranți la poarta lui Klaus Iohannis

1 388

Situație fără precedent în România! Inițiativa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de scădere a stării de alertă la granițele României de la nivelul 2 la nivelul 1 a făcut ca refugiații sirieni si irakieni să se reorienteze spre România.

„Urmarea reducerii starii de alerta se vede deja cu ochiul liber, nu pe micile localitati din preajma frontierelor, ci in plin Centrul Capitalei, unde grupuri tot mai mari de sirieni si irakieni sunt observate in Sectorul 6, bantuind intre Plaza Mall si intrarea in Palatul Cotroceni dinspre statuia Leu. (…) Si uite cum ne-am trezit cu scaderea nivelului starii de alerta de la 2 la 1, singura motivatie neluand in calcule si semnalele mai mult decat ingrijoratoare ale rapoartelor informative din partea serviciilor secrete, ci doar latura financiara. Ce-i drept, pentru a compensa intr-un fel scaderea vigilentei la frontierele tarii, s-a mizat pe faptul ca s-a dat drumul la un proiect de patrulare comuna cu politistii sarbi. Si, gata, problema a fost considerata ca si rezolvata la granita cu Serbia, plus ca s-a putut raporta astel depasirea planului cincinal la realizarea unor economii pe care, in fond, nu le-a cerut nimeni!”, scrie Cătălin Tache în Național.

Situatia migrantilor ilegali prezenți în Romania se înrăutățește pe zi ce trece, atrage atenția jurnalistul, care spune că „primii sirieni au ajuns deja, la propriu, la portile Palatului Cotroceni!”.

„Grupuri tot mai mari incep sa „amusineze” si asta nu in primele tabere improvizate si insalubre care deja au aparut pe langa Timisoara, ci chiar in Capitala! Pentru ca, in fata unor autoritati aproape paralizate, cu unele si atat mai notabile exceptii, familii intregi de sirieni si irakieni sunt adusi noaptea in Bucuresti si lasati pe raza Sectorului 6. Iar tot mai multi dintre migranti se indreapta spre mall-ul Plaza Romania, de unde unii cer sprijinul primilor politisti vazuti in cale, in timp ce altii incep sa bantuie prin imprejurimi. Si o iau fie spre cartierul Militari, fie in jos, spre Centru, pe la intersectia de la Leu si Palatul Cotroceni. Insa ambele variante ridica mari probleme de securitate, dupa principiul „unde dai si unde crapa”.

Pentru ca, inainte sa incerce sa „cosmetizeze” eventualele iesiri publice pe aceasta tema, responsabilii din IGPFR care au propus reducerea starii de alerta ar trebui barem sa aiba bunul simt sa-i intrebe pe colegii de la alte structuri ce mai patimesc in aceste zile sa scoata din foc castanele aruncate de frontieristi. De la cei de la Ordine Publica si de la combaterea crimei organizate, pana la, deloc in ultimul rand,  de la Serviciul de Protectie si Paza. Pentru ca grupurile de migranti ilegali bantuie tocmai pe traditionalul traseu prezidential, obligandu-i astfel pe ofiterii SPP ca, in legatura cu alte structuri specializate, sa ia masuri suplimentare de protectie. Mai ales ca primii sirieni au ajuns deja, la propriu, la portile Palatului Cotroceni!”, scrie Cătălin Tache.

 

via Stiri pe surse

1 Comment
  1. lup sur says

    ho ho! sa-i vedeti si prin parcul IOR sect.3 – cu stolul!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php