Convoaie de fermieri neozeelandezi au asaltat marile orașe ale țării pentru a protesta împotriva taxei pe flatulența vacilor, propusă de premierul socialist Jacinda Ardern

0 686

Săptămâna trecută, premierul socialist Jacinda Ardern, care spune că pârțurile vacilor reprezintă „una dintre cele mai mari probleme de mediu ale țării” a anunțat un proiect care prevede ca agricultorii să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor lor, precum metanul din flatulențele și eructațiile vacilor și protoxidul de azot din urina animalelor de fermă.

Mii de fermieri din Noua Zeelandă au început să protesteze împotriva taxei de flatulență la vite:

„Nu o vom accepta!”, spun aceștia.

Convoaiele fermierilor au fost văzute în Auckland, Wellington și în alte locuri, cerând guvernului să retragă ceea ce ei numesc taxa de „râgâială și pârț”. Mii de fermieri au fost văzuți purtând pancarte pe care scria: „Nu o vom accepta!”.

Măsura a fost anunțată de prim-ministrul Jacinda Ardern, declarând că este prima din lume care încearcă să controleze emisiile de metan și protoxid de azot.

Bryan Mackenzie, organizator al protestului, a spus:

„Angajamentul ideologic al guvernului de a impune taxe pe emisii punitive și contraproductive asupra producției de alimente este o amenințare existențială pentru comunitățile rurale”, a precizat el.

„După ani de consultări false, guvernul a renunțat la orice pretenție de politică echitabilă și viabilă privind emisiile agricole”, a spus el, citat de AFP.

Ecologiștii au susținut că fermierii sunt blocați în noroi, iar dacă nu vor pune în aplicare regula, vor avea de suferit împreună cu toată lumea din cauza înrăutățirii stării climatice a țării, conform Wionews.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php