Mastercard lansează sistemul de recunoaștere facială pentru autorizarea plăților

0 850

În anul de grație 2022, Mastercard lansează un sistem de plată biometric, care permite cumpărătorilor să plătească cu un zâmbet sau o mișcare de mână, intrând astfel pe o piață estimată la 18 miliarde de dolari, anunță The Guardian.

Sistemul de recunoaștere facială pentru autorizarea plăților este unul controversat, însă Mastercard îl prezintă ca fiind unul care va reduce cozile și va oferi mai multă securitate decât un card de credit.

„Odată înregistat, nu mai trebuie să încetinești coada căutând prin buzunare sau prin geantă. Consumatorii pot pur și simplu să verifice factura și să zâmbească într-o cameră sau să fluture mâna către un cititor pentru a plăti”, susțune Mastercard, notează sursa citată.

Primele teste vor începe în această săptămână în Brazilia, urmând ca tehnologia să mai fie lansată în Marea Britanie, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php