Naționaliștii români, împotriva Rusiei și alături de NATO, la Forumul Națiunilor de la Paris (7-8 mai 2022). „Mișcarea Legionară a fost sprijinită de forțele NATO”. Poziția e împărtășită și de alte organizații din Europa de Est

4 1.733

La invitația Partidului Naționalist Francez, o delegație din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu a fost prezentă la  conferințele și acțiunile organizate la Paris în perioada 7-8 mai 2022.

Sâmbătă 7 mai, la Hotel Lodge din Paris, a avut loc o conferință la care au participat delegați din mai multe organizații naționaliste europene. Acțiunea a fost organizată de Partie Nationaliste Francais, de Fortress Europa și Aliance for Peace and Freedom – APF. Dintre organizațiile prezente nominalizăm: NPD – Germania, Die  Rechte  – Germania, Democrația  Național  -Spania, Mișcarea Naționalistă  Cehia, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu – România. Au transmis mesaje video delegați de la La Falange – Spania, Legio  Hungaria –  Ungaria, Uniunea Naționalistă Bulgară – Bulgaria, Forca Nova – Portugalia, La Nation – Belgia și de la organizațiile naționaliste franceze: Partidul Naționalist Francez, CLAN, Friend of  Pierre Sidos, Friend of Rivarol , Public Safety Comittee, publicația Militant.

Deși tema acestei ediții a fost „NATO, afară din Europa!”,  părerile și discursurile nu au fost întotdeauna convergente, deoarece istoria luptei naționaliste, lupta cu comunismul ateu și situația geopolitică a naționalismului european nu e la fel. Discuțiile au fost pline de pasiune și bine documentate, însă poziția organizațiilor din țările est-europene nu a fost una anti-NATO sau anti-UE, ci una realistă, bazată pe experiența deceniilor de luptă  anticomunistă. Delegațiile română și bulgară, și într-o oarecare măsură și alte delegații, au prezentat păreri diferite în raport cu contextul creat de războiul din Ucraina, condamnând agresiunea Rusiei. România și Mișcarea Legionară, au fost și continuă să fie situate într-un context geopolitic complex. De aceea, încă din 1919, prin Corneliu Codreanu, și până la Comandantul Horia Sima și Dan  Boghiu – ultimul comandant legionar din Consiliul Politic al Mișcării Legionare -, naționalismul românesc s-a manifestat într-un spirit profund creștin și național, anticomunist, sfințit cu sângele  zecilor de mii de morți în lagăre și închisori, în munți și în exilul amar.

Cuvântarea reprezentantului Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Sorin Olariu, a fost apreciată drept una curajoasă și demnă, specifică luptei din ultimul secol a poporului român, fiind citită în 3 limbi: română, franceză și engleză.

Redăm mai jos intervenția camaradului Sorin Olariu, din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu:

 Stimați camarazi  europeni  ,

 Încă din 1919, naționaliștii români au reacționat  la  agresiunea  hoardelor bolșevice care voiau să distrugă spiritualitatea creștină și națională a  Europei, prin înfrângerea bolșevismului în Ungaria, Polonia și România. Mai apoi, când  s-a  înfințat,  în 1927,  Legiunea Arhanghelul Mihail, a ceasta a avut  ca  scop victoria naționalismului curat românesc și prezența lui într-o Europă a națiunilor .

Pe plan extern prezența Mișcării Legionare s-a  materializat și pe frontul războiului civil spaniol, de partea naționaliștilor spanioli, dând tribut de sânge martirii legionari Ion Moțași Vasile Marin  –  comemorați an de an la  Majadahonda. Era o  luptă  a  comunismului ateu contra creștinismului european și a statelor naționale în care mișcările naționaliste se afirmau.

Mișcarea legionară, prin membrii ei,  a luptat și pe frontul de Est, alături de armatele  Axei , împotriva bolșevismului mondial. După războiul mondial, din 1945, Mișcarea Legionară a  luptat contra comunismului  românesc , impus de bolșevicii ruși și contra  ocupantului  sovietic în 3 moduri:

1.      Rezistența din închisori

2.      Rezistența  armată  dîn munții  României  și pe tot cuprinsul țării, prin grupuri de partizani

3.      Lupta în cadrul exilului. Refugiații români legionari  s-au  grupat  în garnizoane  și structuri  legionare și au luptat alături de aliații  occidentali pentru o Europă fără comunism.

Situația țărilor din Estul  Europei, ocupat de sovietici, trebuie înțeleasă în contextul ocupației satanice comuniste timp de 50 de ani, precum și de apropierea actuală amenințătoare a  expansionismului rus putinist.

Dacă în anii Cortinei de Fier sovieticii, prin Hrușciov și Brejnev, mizau în Occident pe propaganda  excluderii a NATO din Europa, încercând divizarea luptei anticomuniste, aceasta constituia  doar  un pretext  de  impunere prin forță a ideologiei  satanice  a  comunismului, prin amăgirea așa numitei „lupte  pentru  pace” sau a dezarmării unilaterale a NATO, expunând Europa pericolului invaziei sovietice, comuniste.

Lupta partizanilor anticomuniști în munți, cât și cea din exil, au fost sprijinite de țările NATO, prin parașutări de materiale de luptă și militanți, ori prin acțiuni de protest și boicotare a influenței comuniste în Europa. România a  suferit 14 invazii rusești în decurs de  300 de ani, iar lupta anticomunistă s-a dovedit o caracteristică a poporului român, care a respins și  respinge, prin lupta națională și creștină a Mișcării Legionare orice teorii de panslavism, euroasianism, panortodoxie sau coexistențialism cu dușmanii României și ai Europei Creștine. Cel mai cunoscut luptător anticomunist  din munții României, Ion Gavrilă Ogoranu, al cărui nume îl poartă fundația ce o reprezint, a luptat  contra comunismului românesc și sovietic din 1948 până în 1976, când a fost prins. A fost salvat de la moarte de intervenția personală a președintelui american Richard Nixon.

Lupta Mișcării Legionare pe cele 3 planuri a fost și este lupta întregului popor român și noi cei din est, ca și alți camarazi naționaliști europeni, nu putem înlocui NATO cu expansiunea  rusă, ori cu un fals și nerațional suveranism, care ne lasă vulnerabili în fața expansiunii politice, militare și ideologice a Rusiei actuale, promotoare a falsului creștinism, conservatorism și suveranism venit din stepele  Asiei și străin de spiritul naționalist european. 

Naționalismul creștin de astăzi trebuie curățat de conservatorismul cu influență rusească, putinistă (nu poporul rus și cultura rusă sunt vinovați de politica anticreștină bolșevică sau de   expansionismul violent al Rusiei putiniste de astăzi), de populismul sponsorizat de banii Moscovei, de  influența rusă și diversiunea eurasiatică, ori de caracterul huliganic al  unor grupări care să influențeze naționalismul european.

În secolul  XX , în războaiele civile din Rusia,Spania, Grecia, în ocuparea Europei de Est de către Rusia Sovietică și retrasarea granițelor, s-a încercat prin complicitatea liberalismului de stânga și propaganda bolșevică, subjugarea Europei creștine, cu acțiuni de crimă și opresiune. Dar lupta țărilor din  Est  e puțin cunoscută, iar comunismul nu putea cădea în aceste țări fără poziția anticomunistă a NATO și prin jertfa atâtor naționaliști unguri,  polonezi, germani, baltici, ucrainieni. Se uită că în Europa și America de Nord și de Sud a funcționat ABN –  Liga Antibolșevică și Anti-Yalta, care a fost sprijinită în acțiuni și de NATO și comunitatea europeană.

Situația naționalismului european nu e unitară, nici geopolitic și nici doctrinar. prin propaganda și acțiunile diversioniste, de fracționare, dar mai ales prin realitatea cruntă a agresiunii ruse, căreia i se caută diverse justificări.

Mișcarea Legionară a acționat doar pe linia naționalimului creștin, fără compromisuri de conjunctură, întrucât sângele martirilor din temnițele comuniste , din munții României și din exilul amar ne obligă, dincolo de generația actuală,ca un adevărat testament de luptă. 

A doua zi, la statuia Ioanei d’ Arc a avut loc o manifestație devenită tradiție în conceptul luptei naționaliste europene și creștine pentru păstrarea identității naționale.

 A  consemnat,

 Sorin  Olariu

Responsabil cu Relații Externe al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

4 Comments
 1. Coltoiu Virgil says

  Este puțin invers: legionarii au sprijinit OTAN-ul când au acceptat să se sacrifice și să fie parașutați de americani în 1952-1953

 2. Decebalus per Scorilo says

  Legionarii au fost gata de sacrificiu ca mieii la taiere. Au plecat la moarte sigura. Sacrificiul lor e tare „apreciat” azi prin legi cu dedicatie care fac glorificarea lor ilegala.
  Între timp unele armate din NATO s-au „modernizat”: au în „dotare” ofiteri transgender care și-au taiat penisul dar tot nu pot ramane însărcinati…

 3. IO...gerules says

  Care nationalisti?

 4. Pui de Dac says

  Naționaliștii Români ar trebui să fie în primul rând pentru România și alături de Români și să aibă în vedere întotdeauna în primul rând interesul național, nu aprobarea necondiționată a slugărniciei guvernanților față de organizațiile globaliste! Avem nevoie mai mult ca oricând de DEMNITATE și ONOARE. Să ne rugăm Lui Dumnezeu pentru luminarea și Înțelepțirea minții!

  HRISTOS A ÎNVIAT!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php