Lesbiană de culoare numită în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe. Karine Jean-Pierre e „căsătorită” cu o jurnalistă de la CNN

0 1.045

Preș. SUA, J. Bideu, a numit-o pe Karine Jean-Pierre, în funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce actualul deținător al funcției, Jen Psaki, a anunțat că va părăsi postul.

Biden a lăudat, „experiența, talentul și onestitatea” viitoarei sale purtătoare de cuvânt.

Karine Jean-Pierre, în vârstă de 44 de ani, este prima femeie de culoare care își asumă rolul de secretar de presă. Nu doar atât ea este și lesbiană. Jean-Pierre este „căsătorită” cu jurnalista CNN Suzanne Malveaux.

Cele două femei îngrijesc un copil, care fusese adoptat de Malveaux. Născută în Martinica din părinți haitieni care au emigrat ulterior în Statele Unite, ea a lucrat la ambele campanii ale lui Barack Obama (2008 și 2012) și apoi la cea a lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei acestuia la Casa Albă.

Ea a fost purtătoare de cuvânt a organizației de stânga MoveOn, cunoscută pentru susținerea cauzelor progresiste în Statele Unite, în ultimii 24 de ani.

În 2019 organizația a dus o campanie pentru suspendarea președintelui Donald Trump, deși s-a fondat având ca scop oprirea suspendării lui Bill Clinton, în 1998.

Fox News a acuzat organizația din care provine noul purtător de cuvânt că este deținută de George Soros.

foto: Associated Press

foto principal Getty Images

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php