AUR cere DEMISIA lui Arafat

0 1.300

Partidul AUR a transmis un comunicat de presă prin care își arată indignarea față de intenția lui Raed Arafat de a subordona față de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI întregul sistem medical de urgență.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică proiectul de lege prin care asistența medicală de urgență ar urma să fie coordonată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege pus în transparență este unul cu dedicație pentru Raed Arafat.

„După dramele din Munții Apuseni, Siutghiol și Colectiv, după incendiile din spitalele românești și după numeroase alte episoade tragice în care Departamentul pentru Situații de Urgență și-a arătat neputința, Arafat are tupeul să vină acum și să ceară subordonarea întregului sistem al medicinei de urgență.

Un tupeu care se bazează pe ceva: pe protecție politică. În loc să-i fie făcut vânt din sistem acestui incompetent notoriu, niște șmecheri din politică îl țin în spate și împart cu el beneficiile”, a declarat președintele AUR George Simion.

„Este nefirească tendința de subordonare față de DSU, căci ar trebui ca UPU să țină de Ministerul Sănătății, deci de spitale. În joc se află și o miză financiară foarte mare. Medicina de urgență are un buget anual de aproximativ două miliarde de lei. DSU realizează zeci de proceduri de achiziții publice majore și am văzut în perioada pandemiei cât de temeinice au fost ele.

Practic, numai dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, concluzia nu poate fi decât aceasta: coordonarea unei activități medicale trebuie să revină Ministerului Sănătății, iar măsurile de sănătate publică trebuie adoptate tot de Ministerul Sănătății”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Demisia sau demiterea lui Raed Arafat din funcția de “reprezentant al DSU” este o chestiune de urgență națională!“, transmit liderii AUR în comunicat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php