Vatican: Papa Francisc menține obligativitatea măștilor FFP2 și a certificatului de vaccinare pentru angajați și turiști

0 472

Statul papal a rămas fidel față de măsurile liberticide impuse până acum sub pretextul combaterii coronavirusului. Vaticanul, care și-a obligat în 2021 toți angajații să aleagă între vaccinarea cu serurile experimentale și păstrarea locului de muncă, va menține în continuare obligativitatea purtării măștilor tip FFP2 în spațiile închise și certificatul Covid pentru accesul în Muzeele Vaticane și în alte spații, relatează agenția EFE

Decizia secretarului de stat, cardinalul Pietro Parolin, prelungește măsurile covidiene, susținând că „actuala situație pandemică” impune „proceduri specifice, extraordinare și excepționale” pentru a o combate. Însă guvernul Italiei, prima țară din U.E. care a impus certificatul Covid la locul de muncă, și-a relaxat deja măsurile, în aceeași situație pandemică existentă. E drept, în statul papal e o altă conducere, însă nu și o altă realitate. 
Pe lângă menținerea măștilor în toate spațiile închise la Vatican, decizia prevede și menținerea distanței între persoane, igiena mâinilor, dezinfectarea și ventilarea periodică a tuturor spațiilor publice. Practic, nimic nu s-a schimbat, Vaticanul rămânând încremenit în practicile anului 2021 – iar asta în ciuda campaniei de vaccinare – care promitea „eliberare” – cu rezultate de peste 80% în Occident.

Statul papal va continua să solicite certificatul Covid care dovedește vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ pentru COVID-19 în toate spațiile publice, practicând pe mai departe segregarea socială și discriminarea pe criterii biometrice „în numele Domnului”; în cea mai recentă adresare a sa urbi et orbi, Francisc s-a întrebat dacă Iisus Hristos a înviat cu adevărat.

Certificatul Covid de bază este impus pentru accesul la Muzeele și Grădinile Vaticane, în vilele pontificale sau în Palatul „Apostolic” Castel Gandolfo, reședința papală tradițională de vară, până la venirea papei Francisc, care a renunțat la ea.
Pe de altă parte, vaccinarea rămâne obligatorie pentru o mare parte a personalului care lucrează în statul papal.
Se va cere totodată „certificatul sanitar ranforsat”, care atestă vaccinarea Covid sau trecerea prin boală – nu și testarea! – a întregului personal sanitar, a angajaților din securitate, urgență sau protecție civilă, a angajaților din apărare și a celor implicați în contactul direct cu publicul sau cu vizitatorii.

Toate aceste persoane care lucrează în guvernul statului Vatican – sau în primărie – nu vor putea accede la locul de muncă fără certificatul Covid, lipsa acestuia fiind considerată absență nejustificată de la serviciu, antrenând, în consecință, suspendarea salariului.

Certificatul Covid le va fi impus și participanților la convenții sau celor care fac parte din serviciile de restaurație de la Vatican.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php