Italia: un oraș lansează o aplicație de credit social ca-n China. „Cetățenii cuminți” vor fi recompensați

0 709

Primarul orașului Bologna (aproximativ 376.000 de locuitori) a lansat „Portofelul cetățeanului inteligent” (Smart Citizen Wallet), o aplicație care funcționează pe bază de puncte.

Conform Corriere di Bologna, conceptul este similar cu „colectarea de puncte de la supermarket” și urmează să fie lansat oficial în această toamnă.

Conform proiectului, „comportamentul virtuos” va fi răsplătit de autorități cu puncte, pe care vor putea să le folosească pentru a obține reduceri sau a participa gratuit la evenimente organizate de municipalitate.

Conform lui Massimo Bugani, director „Agendei digitale” a orașului, noua aplicație este parte a unui proiect mai larg de digitalizare a orașului.

Conform acestuia, însă, cetățenii nu vor fi obligați să-și instaleze noua aplicație. Un sistem asemănător funcționează deja, experimental, la Roma.

Un sistem de credit social există implementat în China, unde cetățenii care nu sunt considerați „virtuoși” au anumite drepturi suspendate.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php