SUA nu interzic importurile de petrol din Rusia

0 911

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden, a declarat că SUA nu interzic importurile de petrol din Rusia

Nu este în interesul nostru strategic să se reduceră oferta globală de energie pentru că acest lucru ar duce la creștea prețurilor la pompa de benzină pentru poporul american”, a declarat Psaki reporterilor joi.

Întrebată ce ar trebui să se întâmple „pe teren”, în Ucraina, pentru ca SUA să nu mai cumpere petrol rusesc, secretarul de presă a refuzat să răspundă.

„Nu privim  lucrurile din punctul ăsta de vedere. Noi deja am luat măsuri semnificative, măsuri fără precedent, care paralizează economia rusă chiar acum. În acest moment luăm în considerare impactul pe care o asemnea măsură îl poate avea asupra prețului benzinei la pompă pentru americani. Reducerea ofertei pe piață, reducerea ofertei globale, ar determina creșterea prețurilor. Deci, aceasta este prisma prin care privim lucrurile”.

Prețul benzinei a atins maxime istorice și în SUA. La nivel federal galonul (adică 3,8 l) de benzină a ajuns la o medie de 3,72$, în timp ce în California se înregistrează cel mai ridicat preț, cu o medie a galonului de benzină de peste 5$ în Los Angeles și San Francisco.

Sursa: Daily Mail

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php