Rețeaua consultanţilor de milioane din sănătate. Vlad Mixich, plătit cu 500.000 euro din bani publici, pe filiera USR

0 1.480

Vlad Mixich, fostul consilier al lui Vlad Voiculescu, este plătit cu 500.000 de euro din bani publici pentru servicii de consultanță în domeniul sănătății. Dacă în 2016 Vlad Mixich era vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, din 2020 s-a alăturat unei echipe de consultanţi din cadrul Băncii Europene de Investiţii (BEI).

foto Cotidianul

Astfel, conform contractului pentru consultanță, Vlad Mixich primește 600 de euro pe zi, pentru activități precum misiuni în Iaşi şi Cluj, predocumentare, creare de baze de date cu contacte, pregătire agenda, interviuri şi structurarea pregătirii, interviuri şi redactarea rapoartelor de misiune, etc, se arată în raportul de activitate pe un trimestru.

Consultanța vizează un proiect pentru construirea a trei spitale regionale de urgenţă în Iași, Cluj și Craiova.

În decembrie 2020, Vlad Mixich anunța pe Facebook că în noul său rol profesional se va „alătura unei echipe de experţi constituită de o instituţie a UE care va sprijini autorităţile române într-un proiect complex și important pentru sistemul medical românesc și pacienţii săi”, conform Viața Medicală.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, anunța că  USSR a prevăzut în PNRR o finanțare de 25 de milioane de euro, servicii de consultanță, pentru Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php