Europarlamentarii de la PNL, UDMR și PMP au votat pentru nedivulgarea integrală a contractelor cu furnizorii de „vaccinuri”

0 988

Europarlamentarii trimiși de PNL, PMP și UDMR – cu excepția lui Rareș Bogdan – au votat pentru un amendament prin care s-ar fi eliminat solicitarea adresată Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producătoare de vaccinuri, precum si alte prevederi care apărau dreptul cetățenilor de a ști ce e cu și în aceste contracte.

Din fericire, însă, amendamentul care urmărea suprimarea transparentizării acestor contracte a căzut la vot, a scris europarlamentarul Chris Terheș. 506 europarlamentari au votat „împotrivă”, în timp ce doar 187 au votat „pentru”.„Aveți aici dovada clară ca PPE-ul, din care face parte și PNL-ul, o susține pe Ursula von der Leyen în acțiunile sale de încălcare a drepturilor europenilor și de semnare a contracte de miliarde de dolari cu firmele producătoare de vaccinuri într-un mod total lipsit de transparență”, a scris Terheș.

Reamintim că la finalul lunii octombrie, anul trecut, un grup de europarlamentari a prezentat public felul în care arată contractele Comisiei Europene cu furnizorii de vaccinuri.

Conform unei analize realizate de către siteul Euroactiv, aproape 25% dintre paginile prezentate contribuabililor au fost cenzurate în întregime, iar cel puțin 68% dintre pagini au cel puțin câte o secțiune obturată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php