Cercetători britanici: Guvernul a folosit tehnici de intensificare a fricii pentru a controla comportamentul oamenilor în timpul „pandemiei”

0 1.109

Cercetătorii britanici au recunoscut că au încurajat utilizarea fricii pentru a controla comportamentului oamenilor în timpul pandemiei, scrie The Telegraph, citat de Rost.

Membrii grupului științific (SPI-B), și-au exprimat regretul cu privire la tacticile folosite în încercare de a combate „pandemia” și spun că activitatea lor a fost „lipsită de etică” și „totalitară”.

„În mod clar, utilizarea fricii ca mijloc de control nu este etică. Folosirea fricii duce spre totalitarism. Nu este o poziție etică pentru niciun guvern modern. Sunt o persoană optimistă, dar toate acestea mi-au oferit o viziune mai pesimistă asupra oamenilor.”, a precizat Gavin Morgan, psiholog care a făcut parte din echipă.

Pe lângă avertismentele legate de pericolul pe care îl reprezintă virusul, guvernul a fost acuzat că a hrănit publicul doar cu vești proaste, cu decese și spitalizări, fără a pune vreodată cifrele în relație cu informații despre cât de mulți oameni se vindecau sau dacă numărul zilnic al deceselor este peste sau sub mediile sezoniere. Și România a fost în mijlocul unei astfel de strategii de mediatizare.

„În martie [2020], Guvernul era foarte îngrijorat în legătură cu gradul de conformare a populației la reguli și credeau că cetățenii nu vor accepta să fie închiși. Au existat discuții despre nivelul de frică necesar pentru a încuraja conformarea și s-au luat decizii cu privire la modul de intensificare a fricii. Modul în care am folosit frica este distopic”, a declarat unul dintre oamenii de știință SPI-B.

„Este o formă de control al minții. În mod clar încercăm să o facem într-un mod pozitiv, dar a fost folosit în mod nefavorabil în trecut.

Oamenii folosesc plandemia pentru a prelua puterea și a conduce prin lucruri care altfel nu s-ar întâmpla… Trebuie să fim foarte atenți la autoritarismul care se strecoară.”, spune un alt membru SPI-B.

via R3media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php