Azi la Sibiu! Manifestare memorială dedicată exilului anticomunist

0 1.141

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, reprezentată la Sibiu de dl Sorin Olariu, anunță organizarea astăzi, 19 mai, începând cu orele 18, a unei conferințe cu tema „Anu omagial al pastorației românilor din afara României”, care se va desfășura la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Sibiu. Este o manifestare care vrea să vină în întâmpinarea inițiativei Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, de a dedica acest an românilor din afara frontierelor actualului stat român. Dar manifestarea se va axa pe rememorarea diasporei românești anticomuniste, care în perioada 1945-1989 a avut un rol atât de activ în menținerea în Occident a unei stări de spirit ofensive față de regimul de ocupație comunistă din țară.

Vor vorbi: prof. univ. Corvin Lupu, prof. dr. Tiberiu Costăchescu, Coriolan Baciu – președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu și Sorin Olariu – reprezentantul filialei Sibiu a acestei fundații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php