Lockdown italian. Salvini vorbește de terorism psihologic

1.482

Italia rămâne închisă până în luna mai. De luni, peste jumătate din țară va fi în scenariul roșu, după ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții.

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri și restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, spune Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit Mediafax.

Acesta va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie.

Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Liderul partidului Lega, Matteo Salvini, nici nu vrea să audă însă de o prelungire a interdicțiilor. Conform publicației Il Tempo, liderul de dreapta i-ar fi acordat un ultimatum premierului Mario Draghi: să redeschidă activitățile în spațiu închis după 7 aprilie.

„Este de neconceput să ții Italia închisă după luna Aprilie. În numele bunului simț care îl caracterizează – și mai ales a datelor medicale și științifice – îi cerem premierului Draghi ca de pe 7 aprilie, să se redeschidă activitățile în spații închise: începând cu restaurantele, teatrele, sălile de fitness, cinema-urile, barurile, magazinele. Evident, în condiții de siguranță. Orice propunere a Consiliului de Miniștri va fi acceptată de Ligă doar dacă prevede revenirea graduală la viață”, a spus Salvini.

Conform sursei citate, a proiecta de pe-acum închiderea până în Mai, indiferent dacă datele medicale se vor îmbunătăți, ar reprezenta „Terorism psihologic”.

via R3Media

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php