Exemplul FLORIDA: TOTUL E DESCHIS și masca nu e obligatorie

0 1.688

Chiar și unii democrați se întreabă dacă nu cumva strategia adoptată de Guvernatorul Floridei, Ron de Santis, în ceea ce privește răspunsul la p(l)andemie este cea corectă, scrie Axios.

California, spre exemplu, a ales să impună numeroase restricții, iar rezultatele nu se văd decât în economie. California are o rată a șomajului de 9,3%, în timp ce Florida are 5,1%. Și tot mai mulți americani se mută în statul condus de Ron De Santis.

Până și liberalul New York Times a admis că „mare parte din stat dă o senzație de oraș înfloritor”.

La un an de la declanșarea p(l)andemiei, Florida nu are impuse restricții. Guvernatorul republican de Santis a interzis administrațiilor locale să amendeze oamenii care nu poartă mască. Disney World a fost deschis încă din iulie.

În contrast, guvernatorul demo(no)crat al Californiei, Gavin Newsom a fost primul care a ordonat un lockdown la nivel statal, măștile sunt obligatorii, activitățile în interior sunt limitate și Disneyland rămâne închis.

În ciuda acestor măsuri dure pe care le suportă, californienii au aceeași rată de infecție precum cei din Florida: în jur de 8.900 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform CDC-ului. La capitolul mortalitate, Florida este pe 27, iar California pe 28, notează AP. Un lucru important de care trebuie ținut cont este că Florida are mult mai mulți cetățeni în vârstă, deci teoretic mai expuși riscului, decât California. Și totuși, rata de deces este similară.

O situație similară găsim și în compararea statelor Connecticut și Dakota de Sud. Guvernatorul democrat al Connecticut-ului, Ned Lamont, a impus numeroase restricții la nivel statal, în timp ce Kristi Noem (Partidul Republican) nu a luat nicio măsură obligatorie. Ambele au rezultate asemănătoare în ceea ce privește victimele p(l)andemiei. De asemenea si statul republican Texas s-a redeschis, fara sa fie afectat in mod deosebit…

sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php