Italia: Primul bebeluș născut în 2020 este român

0 1.082

În provincia italiană Verona, la spitalul Sacro Cuore Don Calabria din localitatea Negrar, chiar la miezul nopții dintre ani, s-a născut și Gabriel (foto sus), un băiețel sănătos de 3,3 kg. Acesta împarte cu Diego, un bebeluș italian din Napoli, titlul de „primul copil născut în Italia în anul 2020”. Mama lui Gabriel se numește Anca, are 36 de ani, este de cetățenie română și locuiește în Italia de 8 ani.

La Torino, în Italia, primul bebeluș născut de Anul Nou 2020 este român și se numește Aron Vicol, scrie ziarul La Stampa. Micuțul s-a născut la ora 00:49 la spitalul Martini din Torino, unde părinții săi, Raluca și Iulian, l-au primit cu multă nerăbdare și dragoste, anunță publicația românească Rotalianul. Mama a povestit emoționată pentru ziarul Corriere della Serra:

„Fiul meu ar fi trebuit să se nască pe 6 ianuarie. Ieri am gătit toată ziua pentru Revelionul cu rudele, apoi în jumătate de oră s-a întâmplat totul: e bun așa, mai bine mai devreme decât mai târziu, eram foarte obosită. Am adus tortul la spital pentru a sărbători cu personalul medical. Le mulțumim tuturor. Au fost minunați, ne-au primit cum nu se putea mai bine, a fost ca și cum ne-am fi aflat în familie.”

Și în 2019, la Torino, primul copil născut a fost tot român: o fetiță pe nume Aurora.

Potrivit datelor Institutului de Statistică din Italia (ISTAT), în această țară trăiesc 1.151.395 de români. Este cea mai mare comunitate străină.

Între 2000 și 2014 în Italia s-au născut 136.144 de copii cu mamă româncă și tată român/străin. În 2013 s-a atins un număr de 15.796 de nou-născuți români în Italia (o cincime din totalul copiilor născuți în Italia cu ambii părinți străini), iar anul următor au venit pe lume 14.912 de copii români.

În 2015, româncele au născut în Italia 19.123 de copii, iar în 2016 – 15.417 de copii.

ISTAT avertizează că în Italia există o scădere dramatică a numărului de nou-născuți, subliniind că, dacă nu ar exista aportul imigrației, deficitul demografic ar fi și mai amplu.

sursa: Stiripentruviata.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php