Mulțumiri pentru solidaritatea românilor cu copiii Smicală: „Specialiștii ar merita ei înșiși să se bucure de «avantaje» în instituții adecvate”

0 1.033

Într-un mesaj de Anul Nou, pe contul de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei a apărut următorul mesaj:

„Ziua 1545

Maria și Mihai și-au asumat riscul de a fugi din casele de copii deoarece au considerat că este singurul mod în care se pot face auziți, după ce de-a lungul a patru ani, cererile lor respectuos înaintate au fost ori nesocotite, ori primite cu ostilitate, ori sancționate. Aproape jumătate din viața lor au fost obligați să asculte denigrări și minciuni la adresa celei mai importante persoane, baza lor de siguranță și hrănire emoțională, și tot atâta timp au fost nevoiți să caute mereu alte strategii pentru a fi în contact cu această persoană, nimeni alta decât mama lor. Aproape jumătate din viața lor s-a pierdut sub semnul spaimei că o acțiune sau alta ar putea conduce la o separare și mai cruntă. Devastată de personaje deconectate emoțional, risipită în singurătate prin case de copii bine încuiate, copilăria lor rămâne tot mai în urmă.

Administratorii finlandezi de destine ar fi trebuit să știe că nici suferința, nici voința nu dispar prin simpla ignorare a semnalelor, și că acești copii nu pot fi desconsiderați și supuși la nesfârșit.Atât așa zișii specialiști finlandezi, cât și cei doi-trei rătăciți care probează ieșirea din anonimat scriind pe Facebook că pentru Maria și Mihai este mai bine la casa de copii – mânați fiind ori de interese nespuse, ori de devianțe mentale nediagnosticate, ar merita ei înșiși să se bucure de avantaje și protecție în instituții adecvate.

Vouă, prietenilor, vă mulțumim infinit pentru grijă, solidaritate, implicare. Să aveți un an nou cu sănătate, iubire, voioșie, prieteni de nădejde și prosperitate! Doamne, ajută această mare și iubitoare familie, Doamne, ajută-i pe Camelia și copiii ei!

La mulți ani!”

Medicul român Camelia Smicală din Finlanda are doi copii, pe Mihai și Maria, „confiscați” abuziv de autoritățile locale de „protecție socială” din această țară. După ce au stat patru ani în centre de copii și separați unul de celălalt, cei doi copii sunt fugari. Nu se știe unde sunt. Autoritățile nu i-au ascultat și au denaturat în mod răuvoitor interpretarea „interesului superior al copilului” după propria ideologie.

De asemenea, într-un act de profundă trădare nu doar a intereselor naționale (copiii sunt cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț), ci și de trădare a oricărei omenii, Ministerul de Externe român refuză să pună în act repatrierea copiilor.

„Captivi în țara fericirii”: Povestea copiilor Smicală la „Dispăruți fără urmă” pe TVR1

via Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php