Sute de mii de oameni au manifestat la Roma împotriva celui mai „stângist” guvern din istoria Italiei

0 547

Sute de mii de oameni s-au adunat sâmbătă la Roma la un miting de amploare, care a reunit formațiunea conservatoare Liga, a lui Matteo Salvini, partidul naționalist Frații Italiei, și Forza Italia. Manifestația  a fost îndreptată împotriva actualului guvern de stânga, care nu reprezintă poporul italian, și pe care liderul formațiunii Forza Italia, …, l-a descris drept cel mai „stângist’” din istoria Italiei.

„Noi suntem poporul împotriva elitei, vom schimba istoria țării noastre”, a spus Salvini în fața manifestanților,  lansând critici la adresa politicilor Uniunii Europene.

Deși nu se mai regăsește în noul guvern, Liga lui Salvini rămâne cel mai mare partid al Italiei, fiind cotat cu circa 30% din intențiile de vot în sondaje. Fost ministru de interne și vicepremier în precedentul guvern al lui Giuseppe Conte, Salvini a intrat în conflict cu Bruxellesul din cauza măsurilor luate de guvernul de la Roma împotriva migrației ilegale și a politicilor economice cu un pronunțat caracter social.
De altfel, manifestația s-a deschis cu comemorarea a doi polițiști care au fost uciși la Trieste, de un migrant dominican, la începutul acestei luni. În timpul unei dezbateri care a avut loc la televiziunea publică RAI, Salvini a folosit, referindu-se la cazul celor doi polițiști, termeni care amintesc de președintele american Donald Trump pentru a descrie migranții. Bărcile venite în Italia au adus „violatori, traficanți de droguri, hoți, teroriști”, a spus liderul Liga, cunoscut pentru poziția inflexibilă în fața politicii UE privind migranții.
„Mai întâi italienii”, scria pe pancartele manifestanților, care au denunțat crearea actualului guvern despre care spun că fost impus de Bruxelles și care a fost rodul unor jocuri de culise murdare…
…Cele trei partide de dreapta participante la manifestația de sâmbătă își vor uni forțele la alegerile locale și regionale.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php