Merkel vrea să excludă din Schengen țările care nu vor imigranți

0 610

Conform informațiilor publicate de ziarului grecesc Ta Nea, se vorbește din ce în ce mai intens despre posibilitatea ca țările care nu acceptă migranții să fie excluse din Spațiul Schengen.

Ziarul Ta Nea susține că modificarea Regulamentului de la Dublin a fost discutată încă de la începutul acestui an și au rezultat șase puncte, pe care președintele Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel i le-au adus la cunoștință noului premier grec, Kyriakos Mitsotakis, cu prilejul vizitelor pe care acesta le-a făcut la Paris și Berlin în luna august.

Printre prioritățile fixate de conducerea franco-germană a UE se numără o cooperare sporită între agenția de frontieră a UE (Frontex) și autoritățile elene pentru combaterea sosirii migranților ilegali, urmărirea contrabandiștilor și simplificarea deportărilor.

Potrivit ziariștilor greci, problema redistribuirii migranților este și ea o parte extrem de importantă a noului acord care urmează să fie discutat, aprobat și implementat la nivelul Uniunii. Sub pretextul că țările aflate în prima linie a imigrației clandestie nu pot fi lăsate singure să suporte toată povara, s-ar putea lua măsura ca națiunile care nu acceptă imigranți sau reîntregirea familiilor acestora să fie excluse din Spațiul Schengen.

Chiar și în aceste condiții, libera circulație a cetățenilor în UE va continua.

Guvernul grec a anunțat recent măsuri hotărâte de reducere a migrației ilegale, mai ales că se confruntă cu o creștere alarmantă a sosirilor. Într-o singură zi, în insula Lesbos au debarcat nu mai puțin de 500 de imigranți, un număr care nu a mai fost înregistrat de pe vremea crizei din 2015. Iar lucrurile ar putea deveni și mai complicate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php