Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Realitatea virtuală e toxică pentru dezvoltarea normală a copiilor

Timpul în exces petrecut pe Internet a devenit toxic și crează un nivel crescut de anxietate pentru unele persoane, este de părere Dan Henninger, editorul șef adjunct al prestigiosului ziar financiar The Wall Street Journal.

„Creierul omenesc nu a fost creat să fie atât de direcționat spre interior, atât de absorbit de sine, iar aceasta este o formulă pentru problemele care se reflectă prin nivele din ce în ce mai crescute ale anxietății”, consideră Henninger. Acesta spune că media socială a transformat societatea într-o generație măcinată de egocentrism, fapt ce a dus și la recentele masacre din El Paso (3 august – 22 de morți și 24 de răniți după ce un tânăr de 21 de ani a deschis focul la întâmplare într-un magazin Walmart) și Dayton (4 august – 10 morți, inclusiv atacatorul și 27 de răniți după ce un tânăr de 24 de ani a tras asupra persoanelor aflate într-un bar).

Henninger propune ca tinerii să stea cât mai mult departe de Internet și să se concentreze pe lucruri din lumea reală, în caz contrar aceștia se vor pierde într-o lume imaginară. Jurnalistul dă ca exemplu numărul tot mai mare de părinți din Silicon Valley, capitala industriei IT, care au început să restricționeze accesul copiilor lor la tablete, telefoane mobile, laptopuri sau alte device-uri de conectare la realitatea virtuală. Părinții, angajați ai industriei IT, au devenit conștienți de pericolul reprezentat de timpul petrecut în exces în relitatea virtuală asupra creșterii și dezvoltării copiilor.

Sursă: FoxBusiness

traducere Știri pentru viață

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=41856

Postat de pe 18 aug. 2019. Catalogat ca Social. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php