Nor radioactiv deasupra României, în urma accidentului nuclear militar din Rusia. Se recomandă evitarea ieșirii din casă și a deschiderii ferestrelor.

0 1.378
Este recomandat începând de duminică 18.08.2019 și până luni 19.08.2019 seara, să nu ieșiți prea mult din casă și mai ales să evitați să porniți la drum. Este recomandat, de asemenea, să țineți ferestrele închise pentru că în acest interval teritoriul României va fi străbătut de nori radioactivi veniți dinspre Rusia.
Din păcate, în Romania instituțiile abilitate nu anunță cetățenii cu privire la aceste creșteri ale indicilor de radioactivitate și probabil că nici de această dată ele nu vor fi anunțate.
În imagine, harta Comisiei Europene cu monitorizarea în timp real a radioactivității, așa cum arăta în jurul orei 15. De menționat că în cursul dimineții, pe aceeași hartă, regiunea României era figurată  doar cu alb.
Linkul către harta monitorizării în timp real a radioactivității mediului:  https://remap.jrc.ec.europa.eu/GammaDoseRates.aspx
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php