Google descrie planurile de a împiedica o nouă “situaţie Trump” în 2020

0 577

În timp ce Big Tech a contestat în mod constant acuzaţiile de discriminare şi părtinire politică, un nou raport de investigaţie realizat de Project Veritas furnizează noi informaţii cu privire la practicile interne ale Google.

Proiectul Veritas a publicat un nou raport referitor la Google, împreună cu un material video filmat cu camera ascunsă, în care apare Jen Gennai – directoarea departamentului pentru Inovaţii Responsabile -, precum şi documente divulgate de o  sursă internă, documente care expune planurile gigantului hi-tech de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din Statele Unite cu scopul de a împiedica realegerea lui Trump.

“[Senatoarea americană] Elizabeth Warren susţine că ar trebui să desfiinţăm Google. Şi, îmi place de ea dar este foarte rău îndrumată, iar această mişcare nu va îmbunătăţi situaţia, ci o va înrăutăţi, pentru că toate aceste companii mai mici care nu au aceleaşi resurse pe care le avem noi vor fi însărcinate cu împiedicarea următoarei situaţii Trump. O companie mică nu poate face acest lucru”,  afirmă Gennai în materialul video, care a fost filmat la un restaurant cu o cameră ascunsă.

Gennai a făcut referire la o declaraţie a senatoarei Warren de a dezmembra giganţii hi-tech precum Amazon, Google şi Facebook, deoarece se confruntă cu reacţii negative tot mai mari înainte alegerilor prezidenţiale americane din 2020.

Directoarea, al cărei departament pentru “Inovaţii Responsabile” monitorizează şi evaluează implementarea tehnologiilor legate de Inteligenţa Artificială, a susţinut în materialul video că Google a lucrat pentru a reprograma sistemele şi algoritmii.

“Cu toţii am încasat-o în 2016, şi, mă repet, nu a fost vorba doar de noi, ci oamenii au încasat-o, mass media a încasat-o, cu toţii am încasat-o. Astfel că încercăm rapid să prevenim ca acest lucru să se întâmple din nou. De asemenea, ne pregătim algoritmii. Dacă 2016 s-ar întâmpla din nou, am fi şi noi diferiţi, ar fi rezultatul diferit?”

Potrivit Proiectului Veritas, Gennai a discutat şi despre acuzaţiile cu care se confruntă recent Google că ar avea o atitudine părtinitoare, împotriva conservatorilor, şi a explicat că “sursele conservatoare” şi “sursele credibile” nu s-au suprapus mereu practicilor editoriale ale Google.

“Am fost acuzaţi că nu suntem corecţi cu conservatorii pentru că alegem ce anume considerăm a fi surse de ştiri credibile şi acele surse nu se suprapun neapărat cu sursele conservatoare…”, a mai declarat Gennai.

Ca parte a raportului realizat de Project Veritas, materialul video mai conţine de asemenea şi părţi dintr-un interviu cu un avertizor de integritate al Google, care a furnizat informaţii privind presupusa “inechitate algoritmică” şi aşa-numita Machine Learning Fairness, despre care avertizorul a susţinut că este “unul dintre numeroasele instrumente pe care Google le foloseşte pentru a promova o anumită agendă politică”.

“Ei vor redefini o realitate bazată pe ceea ce consideră că este corect, pe ceea ce doresc ei şi pe ceea ce face parte din agenda lor”, a susţinut avertizorul de integritate.

Gennai a citit deja raportul publicat de Project Veritas şi a publicat un mesaj pe platforma Medium pentru a explica ce s-a întâmplat, susţinând că Veritas a editat materialul video “pentru a crea impresia că sunt un director puternic, care a confirmat că Google depune eforturi pentru a influenţa alegerile din 2020”.

De asemenea, ea a descris raportul ca fiind o “aiureală autentică” şi a reiterat că Google “depune eforturi pentru a fi o sursă de informaţii de încredere, fără a ţine cont de perspectiva politică”.

“Într-un restaurant, am explicat cum echipa Trust and Safety de la Google (o echipă în care am lucrat) depune eforturi pentru a ajuta la prevenirea tipului de interferenţă online străină care a avut loc în 2016. Am avut o discuţie lejeră cu cineva într-un restaurant şi am folosit un limbaj oarecum neclar. Project Veritas m-a prins. Foarte bine”, a scris ea.

YouTube a şters deja de pe platforma sa materialul video ce conţine interviul cu Gennai, iar Reddit a suspendat contul oficial al Project Veritas după publicarea raportului său.

Nu este pentru prima dată când conturile sau conţinutul Project Veritas sunt şterse după publicarea unui raport investigativ care expune practicile interne ale marilor companii hi-tech. Unul dintre rapoartele sale, care a dat date despre listele interne ale Pinterest, a fost cenzurat dur ca urmare a unor plângeri bizare privind dreptul la confidenţialitate.

Pe lângă înlăturarea de pe YouTube, Project Veritas a fost de asemenea suspendat de pe Twitter. O soartă similară au avut şi unii jurnalişti care s-au referit la acest raport în materialele lor video.

În ultimele săptămâni, Google şi platforma de distribuire materiale video YouTube s-au confruntat cu numeroase acuzaţii că adoptă poziţii părtinitoare împotriva punctelor de vedere conservatoare şi a site-urilor de media independente. De asemenea, ele au fost acuzate de suprimarea libertăţii de exprimare.

Însă  în pofida tuturor evidenţelor Google şi YouTube au negat acuzaţiile.

Imagini pentru google youtube censorship

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php