Institutul Elie Wiesel cere terenul Muzeului „Grigore Antipa” pentru realizarea unui Muzeu al Holocaustului în România

0 656

Muzeul „Grigore Antipa” din București a primit, vineri, din partea autorității finanțatoare, Ministerul Culturii și Identității Naționale, solicitarea de a răspunde unei adrese venite de la Secretariatul General al Guvernului privind cedarea a 5.300 de metri pătrați din parcul instituției în vederea realizării unei alte construcții. Conform presei, Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel este instituția care ar fi cerut Guvernului să-i cedeze 5. 300 de metri pătrați din parcul Muzeului Antipa.

Imagini pentru muzeul antipa

Conform unui document intrat în posesia Europa FM, este vorba de o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerului Culturii, cu semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Potrivit adresei, Institutul Elie Wiesel cere să preia „administrarea unei părți de teren aferentă Muzeului Național de Istorie Naturală, aflată în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, în vederea edificării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România”, în inima Capitalei.

Spre sfîrșitul lui aprilie, Consiliul General al Bucureștiului a respins un proiect de hotărîre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.

Conducerea Muzeului Antipa a anunțat, într-un comunicat de presă, că se opune acestui demers și a adăugat că, din punctul său de vedere, „păstrarea intactă a suprafaței de teren ce aparține muzeului este de o importanță capitală”.

Anterior primirii acestei adrese, managerul instituției, Luis Ovidiu Popa, a fost invitat la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru a semna un plan de dezlipire a terenului pe care Muzeul Antipa îl are în administrare, dezlipire pe care nu a solicitat-o, despre care nu fusese informat și pe care nu o dorește, potrivit unui comunicat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php