Donald Trump confirmă decizia de a anula loviturile aeriene asupra Iranului

0 392

Președintele american Donald Trump a confirmat vineri că a retras ordinul de lovitură militară asupra Iranului după ce a aflat numărul de victime posibile, relatează Breitbart News

„Eram pregătiți pentru a replica noaptea trecută in trei locații diferite ,” a dezvăluit Trump pe Twitter. Atacul a fost planificat ca represalii pentru că Iranul doborase joi, în apele internaționale, o dronă americană de supraveghere.

Trump a afirmat că înaintea loviturii un general i-a spus că victimele ar putea fi de până la 150 de persoane.” Cu zece minute înainte de lovitură am oprit-o, nu era proporțională cu împușcarea unei drone fără pilot”, a scris el.Trump a adăugat că nu se grăbea pentru alte conflicte militare cu Iranul, dar l-a avertizat sa nu încerce obținerea unei arme nucleare. Președintele a reamintit istoria recentă a relației Statelor Unite cu Iranul, menționând că fostul președinte Barack Obama „a făcut o afacere disperată și teribilă” care a inclus peste un miliard de dolari.

„Iranul avea probleme mari și el i-a salvat”, a spus Trump. „Le-a dat cale liberă spre armele nucleare și repede. „Președintele S.U.A. a adăugat că Iranul a continuat să strige „Moarte Americii”, în ciuda acordului, pe care l-a anulat, în calitate de președinte.”Sunt astăzi o națiune mult mai slăbită decât la începutul președinției mele, când au provocat probleme majore în tot Orientul Mijlociu”, a spus Trump. „Acum ei sunt un eșec!” El a discutat, de asemenea, decizia sa vineri după-amiază, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii canalului NBC „Meet the Press”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php