Protest! O fetiţă smulsă cu forța de autorități din brațele familiei care a crescut-o pentru a fi dată în adopţie unei familii româno-americane

0 374

Indignare publică în cazul Sorinei, fetița luată cu forța de autorități de la familia unde a trăit în ultimii șapte ani pentru a fi dată spre adopție unei familii de americani.

 

În acest sens, Frăția Ortodoxă a anunțat un protest în această seară, în fața Guvernului României, pentru a cere ca micuța Sorina să rămână cu familia pe care și-o dorește.  

„Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, nu vrea să plece din familia ei adoptivă! Vrea să rămână în țară, alături de colegi și prieteni!

De ce o luați cu forța, bărbați și femei din Poliție, și din instituțiile statului? Voi nu sunteți mame? Voi nu sunteți tați?
Ne vedem în seara asta, în fața Guvernului României! 
Cerem verificarea legalității acestei adopții către familia americană!
Haideți repede, până nu o scot pe furiș din România!”, sună anunțul postat pe facebook.

ONG-ul care a lansat celebra „strategie de reeducare” a părinților, implicat de partea cuplului …

O fetiţă în vârstă de 8 ani a fost luată cu mascaţii din casa familiei în care se afla în plasament, pentru a fi dată în adopţie unei familii româno-americane. Cum incidentul a fost filmat, cazul a explodat în spaţiul public stârnind reacţii vehemente din partea cetăţenilor.

În filmare se vede cum micuţa, de frica de a nu fi luată din casa asistentei maternale care o îngrijea de peste 7 ani, se agaţă cu disperare de aceasta strigând-o „mami”. Femeia a leşinat în urma şocului emoţional.

Soţii Şărămăt, de lângă care a fost luată fetiţa, au acuzat că micuţa este dată familiei din SUA pentru că ar fi plătit mită 30.000 de dolari.

„Uitaţi, oameni buni, ce se întâmplă la noi în România. Vă daţi seama? Această familie din America a intervenit şi a dat la Autoritatea Tutelară la Bucureşti 30.000 de dolari. Aşa au specificat ei. Au dat 30.000 de dolari la doamna Coman, care este preşedinta Adopţiilor la nivel naţional şi pentru adopţiile internaţionale”, a declarat Vasile Şărămăt, citat de stiripesurse.

În acelaşi timp, în spaţiul public au început să circule informaţii potrivit cărora fetiţa ar fi dorită de familia din America pentru a-i fi prelevate organele, întrucât unul dintre cei doi copii este grav bolnav şi are nevoie de un transplant…

Asociația VedemJust, fondată, printre alții, de către judecătorul Cristi Dănileț, spune că reacția fetiței a fost cauzată de familia acesteia, care i-a spus că americanii îi vor lua rinichii. Asociația, care s-a remarcat în trecut prin combaterea Referendumului pentru Familie, spune că asistentul maternal a fost „întrebat” dacă vrea să adopte, ceea ar fi refuzat.
Mai mult, comunicatul ONG-ului lui Dănileț dezvăluie că celebra Federație a ONG-urilor pentru Copil (FONPC), cei aflați în spatele infamei „strategii de educare” a părinților se află implicată în acest caz. Printre obiectivele acestei strategii, la care până la urmă s-a renunțat, era formarea unui Barnervenet românesc.
„Fata de cazul copilului din Baia de Arama luat cu forta de autoritatile statului de la asistentul maternal, reprezentantii VeDemJust s-au interesat si pot comunica public urmatoarele:– procedura de adoptie fusese finalizata. Dupa ce asistentul maternal a fost intrebat de doua ori daca doreste sa adopte copilul si a refuzat, a fost decisa adoptia in favoarea unei familii de romani stabilita in SUA;
– reprezentantii ANPDC au fost in repetate randuri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabila a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratand cu dispret autoritatile si inducand copilului ideea ca i se vor lua organele de catre adoptatori;
– exista o hotarare judecatoreasca definitiva care obliga asistentul maternal sa respecte decizia cu privire la adoptie. Azi s-a pus in executare silita aceasta hotarare, cu organe de la Protectia Copilului, executor judecatoresc si Politie.Este regretabil ca presa a prezentat cazul fara o pozitie din partea institutiei publice ANPDC sau a organizatiei FONPC care s-au preocupat indeaproape de acest caz”, sună mesajul citat de către Aktual 24.

Ziaristul Narcis Daju spune că familia din America ce a luat-o pe Sorina amenință DGASPC Mehedinti că, dacă nu se finalizează adopția, se autodenunță penal că le-au cerut și că le-au dat 5000 de euro mită

Ziaristul gorjean Narcis Daju, unul dintre cei care a documentat cazul, afirmă că a primit informații conform cărora familia din SUA care o vrea pe fetiță amenință DGASPC Mehedinți cu represalii.

„Primesc informații conform cărora ăia care se pretind părinți și care au smuls-o azi pe Sorina din familia care a crescut-o au amenințat conducerea DGASPC Mehedinți că, dacă nu se finalizează adopția, se autodenunță penal că le-au cerut și că le-au dat 5000 de euro mită.

Reamintesc că, în timpul vizitelor făcute acasă la Sorina, asa-zișii părinți au spus răspicat că nu pleacă în SUA fără fetiță, întrucât i-a costat 30.000 de dolari”, a scris jurnalistul, citat de ActiveNews.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php