Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Steve Bannon: proiectul integrării europene „a murit duminică”. Partidele conservatoare trebuie să formeze un „supergrup” în Parlamentul European

Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a comentat rezultatele alegerilor pentru PE, afirmând că proiectul integrării europene „a murit” duminică, odată cu înfrângerea listei proeuropene a lui Emmanul Macron de către formațiunea naționalistă Rassemblement national (RN), condusă de Marine Le Pen, scrie france24.com.

Imagini pentru steve bannon eu project died

Bannon, care a încercat în ultimele luni să construiască legături cu partidele conservatoare europene, le-a îndemnat să-și depășească divergențele și să formeze un „supergrup” în Parlamentul European.
”Proiectul de integrare europeană, care a fost întotdeauna UE, a murit”, a declarat Bannon într-un interviu.
„Nu veți mai vedea [președintele Comisiei Europene] sau pe cineva din mulțimea aceea că va impune o mai mare integrare. Acesta este momentul istoric care a avut loc duminică”, a adăugat fostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump.
„Acest lucru va necesita simț politic, pentru că fiecare partid este diferit, dar ar putea să reușească. Cel mai important este ca această masă critică să permită să existe o minoritate de blocaj”, a adăugat Bannon.
Scrutinul de duminică, pentru alegerea  unui nou PE, a adus victorii majore în Marea Britanie, pentru Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, un susținător al unei rupturi clare cu UE, cu 31,8% din voturile exprimate, în Italia, pentru Liga, avicepremierului Matteo Salvini, cu 34% din voturi.  Cea mai semnificativă victorie electorală a fost cea a formațiunii conduse de Marine Le Pen, care și-a adjudecat primul loc, cu 23,3 procente…

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=40463

Postat de pe 28 mai 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php