De când a devenit președinte al Partidului Popular, Casado a încercat în primul rând să oprească fuga electoratului de dreapta spre naționaliștii din Vox. Așa că a împrumutat pozițiile ferme ale naționaliștilor în problema imigrației și a tendințelor separatiste ale unor regiuni precum Catalonia.

Astfel, în Catalonia, Casado sugerează impunerea unei guvernări directe a Madridului- așa cum a făcut predecesorul lui Rajoy după ce parlamentul regiunii a declarat independența Cataloniei în octombrie 2017. Numai de această dată, Madridul ar prelua guvernarea nu numai pentru câteva luni, ci pe termen nedefinit.

Cât privește imigrația de proporții promovată de guvernul socialist al lui Pedro Sanchez, Casado e vehement în a susține creșterea siguranței frontierelor și declară că imigranții ar trebui să se adapteze obiceiurilor spaniole. Liderul popular nu ezită să spună lucrurilor pe nume:

„Suntem la o răscruce de drumuri, în care trebuie să decidem nu numai politica economică, teritorială, educațională sau socială pe care o dorim pentru țara noastră, ci și dacă vrem să păstrăm națiunea spaniolă așa cum o știm”. Dar revoluția din Partidul Popular Spaniol nu este numai a lui Casado, alături de el sunt mulți dintre cei promovați recent la conducerea partidului- tineri care nu vor să se supună rigorilor corectitudinii politice.

„Vom distruge odată pentru totdeauna zidul de superioritate morală fals al stângii”, declară Casado, arătând că popularii spanioli nu se mai supun ideologiei neo-marxiste care domină de decenii Europa. Schimbările majore de abordare ale Partidului Popular Spaniol nu le-au scăpat analiștilor politici.

 sursa: NapocaNews