Papa Francisc, mesaj pro-migraţie

1 476

Papa Francisc i-a condamnat marţi pe liderii naţionalişti care dau vina pe migranţi pentru problemele ţărilor pe care le conduc şi i-a acuzat că ei sunt cei care au stimulat neîncrederea în societate prin faptul că urmăresc câştiguri necinstite şi prin adoptarea de politici xenofobe şi rasiste, relatează Reuters

https://youtu.be/OMFvXOTxy2g

În vârstă de 82 de ani, Papa Francisc, care a făcut din apărarea migranţilor un punct central al pontificatului său, a făcut aceste comentarii în mesajul său pentru Ziua Mondială a Păcii pe care o celebrează catolicii la 1 ianuarie. Mesajul este trimis şefilor de stat şi de guvern şi organizaţiilor internaţionale.

Comentariile vin într-un context în care imigraţia este una dintre cele mai discutate chestiuni în ţări precum SUA, Italia, Germania şi Ungaria. Papa Francisc a avut dispute cu preşedintele american Donald Trump şi cu liderul partidului de dreapta Liga din Italia, Matteo Salvini, de asemenea vicepremier, în legătură cu drepturile migranţilor.

Discursurile politice care au tendinţa să dea vina pe migranţi pentru fiecare lucru rău şi să îi lase fără speranţă pe cei săraci sunt inacceptabile, a spus Papa Francisc, care nu a menţionat vreo ţară sau vreun lider.

El a mai spus că perioada actuală este „marcată de un climat de neîncredere cu rădăcini în teama de ceilalţi sau de străini sau în îngrijorarea în privinţa securităţii persoanele a fiecăruia”.

Totodată, suveranul pontif a afirmat că este trist pentru neîncrederea întâlnită şi la nivel politic, în atitudinile de respingere sau în formele de naţionalism care pun sub semnul întrebării fraternitatea de care lumea noastră globalizată are atât de mare nevoie”.

Pope Francis holds his pastoral staff as he arrives to celebrate Mass at Revolution Plaza in Havana, Cuba, Sunday, Sept. 20, 2015, where a sculpture of revolutionary hero Ernesto „Che” Guevara and a Cuban flag decorate a nearby government building. Pope Francis opens his first full day in Cuba on Sunday with what normally would be the culminating highlight of a papal visit: Mass before hundreds of thousands of people in Havana’s Revolution Plaza. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Eu zic sa dechida Papa intai portile Vaticanului pentru migranti, sa le puna corturi acolo, ca sa dea un exemplu de toleranta faptica pentru migranti, fara gargara multa. Sa-i i cu el in pat daca nu mai sunt locuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php