Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Guvernatoarea statului Iowa a proclamat ziua de 1 decembrie drept Ziua Marii Uniri a Românilor pe teritoriul statului Iowa

Guvernatoarea statului Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018 drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor, în statul pe care-l conduce, a anunțat ambasada SUA la București.

Guvernatoarea statului Iowa a proclamat ziua de 1 decembrie drept Ziua Marii Uniri a Românilor pe teritoriul statului Iowa

În proclamație, Kim Reynolds a motivat gestul prin faptul că România este un partener strategic al Statelor Unite, prin contribuția româno-americanilor la dezvoltarea societății SUA, dar și prin creșterea legăturilor bilaterale dintre statul Iowa și România.

„Eu, Kim Reynolds, Guvernatorul Statului Iowa, proclam ziua de 1 decembrie 2018 drept a 100 aniversare a Marii Uniri a Românilor în Iowa și felicit România, poporul român, pe româno-americanii din Iowa pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și felicit România pentru reușitele ei ca națiune vibrantă și pentru că este un partener apropiat al Statelor Unite”, sună decizia guvernatoarei Republicane.
Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Iowa este cel de al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială” mai precizează ambasada SUA.   Statul Iowa a devenit cel de al 29-lea stat american în decembrie 1846. Numele statului derivă din numele tribunului de nativi americani, Ioway. Deși văzut ca fiind un stat cu economie preponderent agricolă, aceasta reprezintă doar o mică parte, economia statului Iowa fiind foarte diversificată. În 2010, Iowa a fost declarat statul în care se pot deschide și susține afaceri cu costurile cele mai mici dintre toatele statele americane.
sursa: ActiveNews

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=37202

Postat de pe 25 nov. 2018. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

2 comentarii for “Guvernatoarea statului Iowa a proclamat ziua de 1 decembrie drept Ziua Marii Uniri a Românilor pe teritoriul statului Iowa”

 1. Ilie

  Ambasada SUA e cea cu drapelul gay in fata? Pentru ca daca e aceea, nu stiu daca este bine sa ii publicati comunicatele, indiferent de subiect.

  • Constantin

   Ambasada SUA din Romania a avut un amabsador american numit de Obama (democrat liberal), dar se va schimba din ianuarie cu unul numit de Trump.
   Doamna guvernator Kim Reynolds este republicana conservatoare (de a lui Trump)
   Deci sa nu-i bagam pe toti americanii in aceeasi oala

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php