Guvernatoarea statului Iowa a proclamat ziua de 1 decembrie drept Ziua Marii Uniri a Românilor pe teritoriul statului Iowa

2 540

Guvernatoarea statului Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018 drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor, în statul pe care-l conduce, a anunțat ambasada SUA la București.

Guvernatoarea statului Iowa a proclamat ziua de 1 decembrie drept Ziua Marii Uniri a Românilor pe teritoriul statului Iowa

În proclamație, Kim Reynolds a motivat gestul prin faptul că România este un partener strategic al Statelor Unite, prin contribuția româno-americanilor la dezvoltarea societății SUA, dar și prin creșterea legăturilor bilaterale dintre statul Iowa și România.

„Eu, Kim Reynolds, Guvernatorul Statului Iowa, proclam ziua de 1 decembrie 2018 drept a 100 aniversare a Marii Uniri a Românilor în Iowa și felicit România, poporul român, pe româno-americanii din Iowa pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și felicit România pentru reușitele ei ca națiune vibrantă și pentru că este un partener apropiat al Statelor Unite”, sună decizia guvernatoarei Republicane.
Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Iowa este cel de al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială” mai precizează ambasada SUA.   Statul Iowa a devenit cel de al 29-lea stat american în decembrie 1846. Numele statului derivă din numele tribunului de nativi americani, Ioway. Deși văzut ca fiind un stat cu economie preponderent agricolă, aceasta reprezintă doar o mică parte, economia statului Iowa fiind foarte diversificată. În 2010, Iowa a fost declarat statul în care se pot deschide și susține afaceri cu costurile cele mai mici dintre toatele statele americane.
sursa: ActiveNews
2 Comments
 1. Ilie says

  Ambasada SUA e cea cu drapelul gay in fata? Pentru ca daca e aceea, nu stiu daca este bine sa ii publicati comunicatele, indiferent de subiect.

  1. Constantin says

   Ambasada SUA din Romania a avut un amabsador american numit de Obama (democrat liberal), dar se va schimba din ianuarie cu unul numit de Trump.
   Doamna guvernator Kim Reynolds este republicana conservatoare (de a lui Trump)
   Deci sa nu-i bagam pe toti americanii in aceeasi oala

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php