UPDATE. FOTO. Naţionaliştii întruniţi la Tâncăbești pentru a comemora 80 de ani de la asasinarea „Căpitanului”

2 922

Pe 24 noiembrie naţionaliştii s-au întrunit la Tâncăbești pentru a se reculege la a 80-a comemorare a asasinării lui Corneliu Codreanu.

Sâmbătă 24.11.2018, ora 12, la troița monumentală de pe liziera pădurii Tâncăbești (DN1, Sos. București-Ploiești), a avut loc o ceremonie religioasă de pomenire a lui Corneliu Zelea Codreanu, fondator al Legiunii Arhanghelul Mihail, și a celor 13 comandanți legionari asasinați în noaptea de 29-30 noiembrie 1938.

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Fundația Bunavestire, Acțiunea Civică Piața Universității 2012, Scut Botoșănean, şi alte organizaţii civice nonguvernamentale au organizat o slujbă religioasă pentru pomenirea legionarilor ucişi aici în noaptea de Sf Andrei 29-30 noiembrie 1938…

…În fata monumentalei troiţe s-a intonat imnul „Plânge printre ramuri luna” şi a fost reamintit tragicul eveniment petrecut acum 80 de ani când Corneliu Zelea Codreanu acuzat pe nedrept şi 13 alţi legionari condamnaţi au fost scoşi din închisoare sub pretextul unui transfer sugrumaţi în duba jandarmeriei şi apoi împuşcaţi în spate pentru a simula o încercare de evadare.

La eveniment au participat şi o delegaţie a naţionaliştilor francezi simpatizanţi ai mareşalului Philippe Pétain (vainqueur de la bataille de Verdun). Aceştia au dorit să îmbărbăteze camarazii din România spunându-le că naţionaliştii din Franţa privesc cu multă speranţă spre estul Europei unde populaţia nu a renunţat încă la tradiţii şi la credinţă cum s-a făcut în “Vest” în numele multiculturalismului.

Anul acesta ceremonia de comemorare s-a ţinut cu o săptămână mai devreme DSC_9311deoarece o parte din naţionalişti vor sărbători 1 decembrie la Alba Iulia şi respectiv la Chişinău.

sursa: Războiul

Informaţional

2 Comments
  1. […] …În fata monumentalei troiţe s-a intonat imnul „Plânge printre ramuri luna” şi a fost reamintit tragicul eveniment petrecut acum 80 de ani când Corneliu Zelea Codreanu acuzat pe nedrept şi 13 alţi legionari condamnaţi au fost scoşi din închisoare sub pretextul unui transfer sugrumaţi în duba jandarmeriei şi apoi împuşcaţi în spate pentru a simula o încercare de evadare. – Sursa: Buciumul.ro […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php