Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Irlanda de Nord luptă pentru apărarea dreptului la viață a copiilor nenăscuți

Puțini știu că, după ce Amendamentul 8 al Constituției din Irlanda care proteja viața copiilor nenăscuți a căzut, pe 25 mai, Irlanda de Nord rămâne una dintre ultimele țări europene unde avortul la cerere nu este legal.

În prezent, un lobby foarte puternic venit din partea Parlamentului Irlandez și a Marii Britanii presează pentru modificarea legilor care apără viața copilului nenăscut în IN. Mai mult, acest lobby are ca scop o formă extremă de avort la cerere – până în luna a noua. În timp ce mass-media mainstream din UK numește Irlanda de Nord un loc „arhaic” și „înapoiat” deoarece nu permite uciderea legală a copiilor nenăscuți, majoritatea locuitorilor din Irlanda de Nord consideră avortul la cerere un răspuns barbar și înapoiat față de situația când apare o sarcină neplanificată – și cred că femeile „merită ceva mai bun”.

O campanie de proporții se desfășoară în acest moment – cu peste 300.000 de semnături strânse, menite să-i convingă pe politicienii din Irlanda de Nord să apere legile pro-viață ale țării.

 

de Gabriel Popa Facebook

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=36994

Postat de pe 6 nov. 2018. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Irlanda de Nord luptă pentru apărarea dreptului la viață a copiilor nenăscuți”

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php