Irlanda de Nord luptă pentru apărarea dreptului la viață a copiilor nenăscuți

1 415

Puțini știu că, după ce Amendamentul 8 al Constituției din Irlanda care proteja viața copiilor nenăscuți a căzut, pe 25 mai, Irlanda de Nord rămâne una dintre ultimele țări europene unde avortul la cerere nu este legal.

În prezent, un lobby foarte puternic venit din partea Parlamentului Irlandez și a Marii Britanii presează pentru modificarea legilor care apără viața copilului nenăscut în IN. Mai mult, acest lobby are ca scop o formă extremă de avort la cerere – până în luna a noua. În timp ce mass-media mainstream din UK numește Irlanda de Nord un loc „arhaic” și „înapoiat” deoarece nu permite uciderea legală a copiilor nenăscuți, majoritatea locuitorilor din Irlanda de Nord consideră avortul la cerere un răspuns barbar și înapoiat față de situația când apare o sarcină neplanificată – și cred că femeile „merită ceva mai bun”.

O campanie de proporții se desfășoară în acest moment – cu peste 300.000 de semnături strânse, menite să-i convingă pe politicienii din Irlanda de Nord să apere legile pro-viață ale țării.

 

de Gabriel Popa Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php