Globaliștii, în cădere liberă: Macron și Merkel se prăbușesc în sondaje.

0 442

Liderii globaliști și progresiști ​​din Franța și Germania înregistrează o scădere dramatică a încrederii cetățenilor din țările lor, pe măsură ce patriotismul și conservatorismul încep să ia amploare în Uniunea Europeană.

Președintele Franței, Emmanuel Marcon,  se confruntă cu încă o nouă scădere a popularității în sondajele de opinie, cu o cotă de încredere care a scăzut la cel mai mic nivel de după alegerile din mai 2017. Doar 36,3% dintre persoanele întrebate au răspuns că sunt „mulțumite” de președintele francez, se arată într-un raport al cotidianului Ouest France, în condițiile în care în iulie 2017 aproximativ 50% din persoanele care au răspuns sondajelor au susținut că sunt mulțumite de performanța lui Emmanuel Macron, scrie breitbart.com.

Această prăbușire dramatică este pusă pe seama recentului „scandal Benalla”. Deși Macron și-a asumat public responsabilitatea, acesta a fost criticat de opoziție și de presă.
Alexandre Benalla, care a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidențiale, a fost inculpat dumincă, după ce cotidianul francez Le Monde a difuzat imagini în care acesta agresa un protestatar.
Între timp, guvernul de coaliție al cancelarului german Angela Merkel – pe care l-a condus timp de 12 ani – a scăzut la 29% în sondaje, potrivit unei analize DeutschlandTrend, un nivel record și pentru prima dată când alianța condusă de Merkel scade sub 30%.
Rata de susținere a lui Merkel a scăzut în special după deschiderea granițelor pentru mai mult de un milion de migranți din Orientul Mijlociu și africani, la vârful crizei migranților.
Angela Merkel a reușit să obțină un al patrulea mandat la alegerile federale din 2017, dar cu cea mai slabă performanță înregsitrată de Uniunea Creștin Democrată (CDU) din 1949 și până în prezent, în timp ce formațiunea anti-migrație, Alternativa pentru Germania (AfD) a depășit toate așteptările, câștigând teren.
Potrivit unui sondaj DeutschlandTrend, AfD a atins cote de încredere de 17%,  74% dintre respondenți declarându-se nemulțumiți de guvernul german.
Picajul pe care îl înregistrează liderii francez și german intervine pe fondul unei ascensiuni,  în ultimele 12 luni, a partidelor conservatoare și populiste care au câștigat victorii zdrobitoare în alegerile din Ungaria, Italia, Cehia și Austria.Aici cetățenii au votat pentru granițe naționale puternice, pentru a proteja patrimoniul creștin și european, respingând globalizarea în favoarea suveranității.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, reprezentând Liga, care a format o coaliție cu Mișcarea Cinci Stele după alegerile din mai, a anunțat recent intenția sa de a forma o mare alianță a populiștilor din întreaga Europă, înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php