Republicanii americani vor să interzică arborarea altor steaguri în afară de cel al SUA la ambasadele lor.

0 383

26 congresmeni republicani au inițiat un proiect de lege care să interzică ambasadelor americane să arboreze alte drapele și embleme decât cele ale SUA, fiind vizată în principal prevenirea arborării steagului-curcubeu, relatează washingtonexaminer.com.

Imagine similară

 

Proiectul de lege a fost inițiat după mai multe incidente recente, în care un drapel curcubeu simbolizând „mândria homosexualilor” și drepturile LGBT a fost arborat de câteva ambasade. Cu toate acestea, proiectul de lege ar interzice oricăror alte steaguri să fie arborate alături de steagul american.
„Drapelul Statelor Unite este unicul și cel mai mare simbol al libertății pe care lumea a cunoscut-o vreodată și nu există niciun motiv pentru ca un alt steag să fluture peste ambasadele și consulatele noastre din întreaga lume”, a declarat  senatorul republican Jeff Duncan.
Anul acesta, Ambasada SUA din Belize a arborat steagul curcubeu pentru a marca săptămâna homosexualilor.
Și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a ridicat în 2015 un steag uriaș în culorile curcubeului chiar pe clădirea din Capitală.
În 2017, Ambasada SUA a ridicat steagul LGBT și  la Vatican.
În 2016, Ambasada SUA din Jamaica a ridicat și ea un drapel curcubeu pentru a manifesta solidaritatea cu persoanele LGBT după atacul armat comis într-un club de noapte gay din Orlando. În 2014, Ambasada SUA din Israel a arborat același steag pentru a marca săptămâna homosexualilor.
Administrația Trump a fost cea care a decis să  rupă o tradiție începută sub administrația lui Obama, refuzând să emită așa numita declarație privind „mândria homosexuală”, care îi nemulțumea pe conservatori în timpul administrației democrate la fiecare început de iunie. Președintele Trump a revocat, de asemenea, o serie de alte acte normative din epoca Obama, care subliniază modul în care școlile trebuie să găzduiască studenții transgender.  Administrația Trump a încercat astfel să răstoarne politica pro homosexualitate a administrației Obama, care permitea persoanelor transgender să facă parte din armată.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php