SUA trimite un distrugător în largul Siriei, fără notificare. Rusia fumegă

0 520

Luni, distrugătorul american USS Donald Cook (DDG-75), echipat cu rachete de croazieră Tomahawk, precum şi cu sistemul de apărare antirachetă Aegis s-a apropiat de portul Tartus din Siria, care este şi locul bazei logistice a Marinei ruse în Siria.

https://youtu.be/JPn5a2HeTBw

Potrivit CNN Turcia, distrugătorul american se află la o distanţă de 100 km de port, de luni.

Distrugătorul, care a părăsit portul cipriot din Larnaka şi s-a îndreptat către ţărmul sirian, a fost aparent hărţuit de avioanele de luptă ruseşti care au survolat deasupra navei de război americane de patru ori.

Rusia este îngrijorată şi aparent furioasă că o altă confruntare ar putea fi iminentă. Potrivit Pravda, preşedintele Comisiei de Apărare a Dumei de Stat, Vladimir Şamanov, a declarat că Statele Unite nu au notificat Rusia despre deplasarea grupului de nave de război americane la baza navală rusă din Tartus.

„Un grup de nave aparţinând Marinei SUA a apărut la o distanţă de 150 de mile de regiunea Tartus. Este tradiţional în practica internaţională ca potenţialii participanţi la evenimentele din zonă să fie anunţaţi în mod corespunzător în avans”, a spus oficialul.

„Mai mult decât atât, preşedintele Donald Trump a spus că se gândeşte atacarea cu rachete a Siriei, în ciuda oricăror rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Toate acestea sunt în afara normelor internaţionale recunoscute”, a adăugat Şamanov, sugerând că Rusia se pregăteşte pentru un atac din Siria…

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php