Parlamentul a adoptat Legea Referendumului, respingând cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. USR va contesta legea la CCR

0 589

Camera Deputaților a decis, miercuri, să respingă cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de modificare a Legii referendumului, aprobând actul normativ în forma în care a fost trimis la promulgare.

Imagini pentru usr antifamilie

Potrivit legii trimise la promulgare, referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a actului normativ de revizuire a Legii fundamentale, urmând ca această dată să fie adusă la cunoștință publică de către Guvern.

USR a anunțat, prin vocea președintelui Dan Barna, că va contesta legea referendumului la Curtea Constituțională. Astfel, există posibilitatea ca referendumul pentru căsătorie să fie amânat din nou.

Camera Deputaților a adoptat deja propunerea legislativă, semnată de peste trei milioane de români, de modificare prin referendum a Constituției pentru a clarifica în legea fundamentală noțiunea de familie, armonizând-o cu definiția din Codul Civil. Urmează ca și Senatul să se pronunțe, pentru a da liber organizării referendumului pentru căsătorie.

 

 

sursa: Știri pentru viață

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php