Facebook angajează specialiști în lobby de la Washington înainte de audierea fondatorului său în fața Congresului S.U.A.

0 500

Facebook este în febra angajării unor specialiști în lobby din „mlaștina” de la Washington, în vederea pregătirii audierii CEO-ului Mark Zuckerberg în fața Congresului american relatează Breitbart News.

Potrivit Bloomberg, Facebook, care se pare că a început să angajeze lobby-iști toamna trecută,  după ce a fost acuzată că i-a ajutat pe ruși să răspândească „știri false”, caută să angajeze „cel puțin 11 persoane pentru poziții legate de politică în Washington” în condițiile în care compania a fost atacată pentru că a permis exploatarea datelor personale ale utilizatorilor.

Săptămâna această Comisia Federală de Comerț a confirmat că investighează rețeaua Facebook și senatori proeminenți ca republicanul Chuck Grassley șeful Comisiei juridice și democratul Mark Warner l-au somat pe Zuckerberg să depună mărturie în fața Congresului.

Potrivit unei relatări CNN, Zuckerberg se pare”că s-a împăcat cu faptul că va trebui să depună mărturie în fața Congresului în termen de câteva săptămâni iar în momentul de față Facebook plănuiește strategia pentru această audiere”

Bloomberg subliniază că Facebook este a treia companie, după Amazon și Google, la cheltuieli legate de lobby în Washington DC.

Conform relatărilor compania ar fi cheltuit 11.5 milioane de dolari pe lobby în 2017…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php