Marian Munteanu: între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o înțelegere; și unii și alții încalcă legea

1 393

Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a afirmat într-un interviu pentru Cotidianul că disputa care domină viața publică în ultimul timp este una artificială.

„„Statul paralel” e o formulă destul de plastică, eu i-aș spune statul congruent, pentru că între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o conivență, este o înțelegere: și unii și alții încalcă legea. Și unii și alții se bazează pe aranjamente, intervenții incorecte, abuzuri, nedreptăți și crase ilegalități. Crase, cumplite. Adică știți clasicul truc polițistul bun – polițistul rău. Din perspectiva ăluia nedreptățit nu are importanță care este bun și care este rău, că ăia lucrează împreună”, a afirmat liderul ANR.

Liderul Ligii Studenților din anii ’90 a mai declarat că serviciile secrete au obiceiul de a intra în viața politică și de a decide în locul cetățenilor.

„Și sigur că ei sunt necăjiți pentru că tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică. Ei cred că știu ce este mai bine. Cine are voie să facă organizații și cine nu. Că dacă nu faceți ce spunem noi, trebuie să vă compromitem. Dacă partidul X nu este OK, trebuie să-l deteriorăm. Ei, eu vreau să înțeleagă domniile lor și toți cei care lucrează în sistemele astea de tip securitate, sau cum s-or numi, că ei nu sunt calificați pentru munca asta. Ei au cu totul alte obiective, extrem de onorabile. Ei trebuie să apere țara, nu să decidă ei cum trebuie să arate configurația politică a unei țări! Configurația politică a unei țări trebuie să fie decisă exclusiv de cetățeni”, a mai spus Munteanu.
În privința problemei refugiaților liderul ANR a declarat că „pe noi ne interesează să creăm condiții sau să sprijinim, să fim alături de cei care pun umărul la acest efort pentru a-i aduce înapoi pe toți românii care doresc să revină. Probabil că unii dintre ei nu mai doresc. OK. Dar măcar să li se creeze condiții. Primii refugiați de care îmi pasă, este firesc, sunt ai noștri, sunt românii noștri. De ei cine se ocupă? Atenție, se face o mare confuzie. Una e una, alta e alta. Una e să acorzi asistență umanitară unor oameni aflați în necaz, Doamne ferește, ăsta este un lucru firesc, uman. Dar aici discutăm despre politici care vizează aproape intervenția în profilul unei populații”
1 Comment
  1. Mitică says

    „tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică”…
    –––––––––––-
    La ultimele alegeri Marian Munteanu și partidul lui ANR la numit la Camera Deputaților pe primul loc pe listă pe fostul ofițer de securitate Mircea Coșea….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php