Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Marian Munteanu: între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o înțelegere; și unii și alții încalcă legea

Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a afirmat într-un interviu pentru Cotidianul că disputa care domină viața publică în ultimul timp este una artificială.

„„Statul paralel” e o formulă destul de plastică, eu i-aș spune statul congruent, pentru că între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o conivență, este o înțelegere: și unii și alții încalcă legea. Și unii și alții se bazează pe aranjamente, intervenții incorecte, abuzuri, nedreptăți și crase ilegalități. Crase, cumplite. Adică știți clasicul truc polițistul bun – polițistul rău. Din perspectiva ăluia nedreptățit nu are importanță care este bun și care este rău, că ăia lucrează împreună”, a afirmat liderul ANR.

Liderul Ligii Studenților din anii ’90 a mai declarat că serviciile secrete au obiceiul de a intra în viața politică și de a decide în locul cetățenilor.

„Și sigur că ei sunt necăjiți pentru că tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică. Ei cred că știu ce este mai bine. Cine are voie să facă organizații și cine nu. Că dacă nu faceți ce spunem noi, trebuie să vă compromitem. Dacă partidul X nu este OK, trebuie să-l deteriorăm. Ei, eu vreau să înțeleagă domniile lor și toți cei care lucrează în sistemele astea de tip securitate, sau cum s-or numi, că ei nu sunt calificați pentru munca asta. Ei au cu totul alte obiective, extrem de onorabile. Ei trebuie să apere țara, nu să decidă ei cum trebuie să arate configurația politică a unei țări! Configurația politică a unei țări trebuie să fie decisă exclusiv de cetățeni”, a mai spus Munteanu.
În privința problemei refugiaților liderul ANR a declarat că „pe noi ne interesează să creăm condiții sau să sprijinim, să fim alături de cei care pun umărul la acest efort pentru a-i aduce înapoi pe toți românii care doresc să revină. Probabil că unii dintre ei nu mai doresc. OK. Dar măcar să li se creeze condiții. Primii refugiați de care îmi pasă, este firesc, sunt ai noștri, sunt românii noștri. De ei cine se ocupă? Atenție, se face o mare confuzie. Una e una, alta e alta. Una e să acorzi asistență umanitară unor oameni aflați în necaz, Doamne ferește, ăsta este un lucru firesc, uman. Dar aici discutăm despre politici care vizează aproape intervenția în profilul unei populații”

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=32730

Postat de pe 23 nov. 2017. Catalogat ca Politică. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Marian Munteanu: între cele două tabere care par a se lupta în viața noastră publică, de fapt, este o înțelegere; și unii și alții încalcă legea”

 1. „tipii ăștia de prin zonele de Securitate au obiceiul să intervină în viața publică”…
  ———————————-
  La ultimele alegeri Marian Munteanu și partidul lui ANR la numit la Camera Deputaților pe primul loc pe listă pe fostul ofițer de securitate Mircea Coșea….

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php