Româncă din Italia, bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

0 365

Cu un an în urmă, o româncă de religie catolică din Italia a câştigat un proces prin care a reuşit condamnarea soţului ei musulman, pentru relele tratamente pe care i le-a aplicat, la un an şi opt luni de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Gazeta românească informează că cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din regiunea italiană Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie.

Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit. Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. S-a văzut astfel obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul.

În cele din urmă, femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

Procurorul ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soţ, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, deoarece nu ar fi existat probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii, chiar dacă a dat condamnarea pentru o perioadă mai scurtă de închisoare, de numai un an şi opt luni.

 

sursa: Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php