Număr record de refugiaţi au ajuns în Grecia în luna august

0 436

Un număr record de refugiaţi au ajuns pe insulele Greciei venind din Turcia în luna august, potrivit datelor prezentate joi de către Agenţia ONU pentru Refugiaţi, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Imagini pentru refugiati grecia

Cel puţin 3,695 de refugiaţi au ajuns în Grecia, cele mai mari cifre din martie 2016, când Uniunea Europeană şi Turcia au semnat un acord pentru a preveni migraţia în masă către Europa.

Acordul de readmisie permite trimiterea „imigranţilor ilegali” din Grecia în Turcia, în schimbul relocării refugiaţilor sirieni în cadrul UE. Totodată, Blocul comunitar a promis Turciei o accelerare a procesului de aderare la UE şi permiterea călătoriilor fără vize pentru cetăţenii turci în spaţiul Schengen, cu condiţia ca Ankara să îndeplinească 72 de cerinţe stabilite de UE.

Recent, autorităţile turce au avertizat că acordul privind refugiaţii ar putea să fie întrerupt dacă UE nu va oferi Ankarei liberalizarea vizelor până la sfârşitul acestui an.

În septembrie 2015, Uniunea Europeană a aprobat un plan de relocare a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia în alte ţări europene, în decurs de doi ani. Dar până în prezent au fost relocate puţin peste 20.000 de persoane, iar Cehia, Ungaria şi Polonia nu au primit niciun refugiat.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php